1 100 000 лв. от бюджета на държавата ще бъдат

...
1 100 000 лв. от бюджета на държавата ще бъдат
Коментари Харесай

Лом възстановява 50 годишна спортна зала

1 100 000 лева от бюджета на страната ще бъдат дадени за реорганизация на Спортната зала „ Балканиада “ в Лом, реши Министерският съвет. С тези средства и с обезпечените 838 835 лева (500 000 долара) от дарението на емигранта в Съединени американски щати доктор Андрей Георгиев спортното оборудване ще бъде главно ремонтирано и с ново обзавеждане идната година, оповестиха от общинската администрация.

„ Нашият град още веднъж да бъде хазаин на държавни и интернационалните спортни изяви, както е било преди десетилетия. Идеята за възобновяване на спортната ни зала е отдавнашно предпочитание на ломчани, само че се очерта като действителност откакто починалият към този момент бежанец и огромен патриот доктор Андрей Георгиев подари половин милион $ на града ни. Благодаря за поддръжката на министър-председателя Бойко Борисов и държавното управление, както и на народния представител Дилян Димитров. Вече ще имаме едно съвременно спортно оборудване, където нашите деца и младежи да спортуват в естествени условия, а градът ни, уповавам се, ще стане място на огромни спортни изяви! ” сподели кметът Пенка Пенкова.

Спортната зала в Лом е открита през 1964 година и повече от 50 години не е главно ремонтирана. През последните десетилетия постройката се разрушава и е безусловно неизползваема, а децата и младежите от общината са лишени от опцията да спортуват. Д-р Андрей Георгиев, който подари 2 млн. $ за стипендии на гимназията в Лом, където е учил през 30-те години на предишния век, и завеща още 0,5 млн. $ на града бе почетен от НСОРБ с премията „ Общински донор на годината “ и разгласен за „ Почетен жител на Лом “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР