1 000 000 камиона от емблематичния модел Volvo FH са

...
1 000 000 камиона от емблематичния модел Volvo FH са
Коментари Харесай

Volvo FH – изборът на водачите от четвърт век насам

1 000 000 камиона от емблематичния модел Volvo FH са били създадени от представянето му през 1993 година до през днешния ден. За четъвърт век той прави софтуерна гражданска война при тежкотоварните коли – от новаторска идея за кабината, през решения за сигурността и грижата за лидера до непрекъснати нововъведения с грижа за околната среда и повишение на продуктивността. Volvo FH е единственият модел, почетен трикратно с купата " Товарен автомобил на годината " — през 1994, 2000 и 2014 година. " През 1993 година представихме модела FH в точното време и разполагахме с най-атрактивния артикул, тъкмо когато стопанската система и транспортният пазар тръгваха още веднъж нагоре ", напомня Клаас Нилсон, Президент на Volvo Trucks. По неговите думи Volvo FH е гръбнакът на Volvo Trucks, когато става въпрос за имидж и доходност за клиентите, както и за обезпечаване на най-съвременно работно място за водачите.



Първата версия е основана на ново шаси, чийто динамичен дизайн разрешава основаване на гъвкави решения за другите транспортни приложения. Всичко е с явен бизнес фокус, в това число аеродинамиката, водеща към спестовност на гориво, новаторската силова линия и моторната спирачка Volvo.

Но най-големият триумф е новата кабина. Тя е създадена след проучване, в което Volvo Trucks включва над 1500 водачи. Крайният резултат е по-безопасна и удобна кабина за шофиране, отмора и сън.



Кабината минава през три спомагателни обновления за интервала сред 1993 и 2008 година, а през 2012 година е показан напълно новият Volvo FH. Той е с изцяло нова кабина с вградена климатична система I-park Cool, създаваща великолепен комфорт. Въвеждането на функционалността Volvo Dynamic Steering (2013 г.) разрешава по-лесно, по-безопасно, по-стабилно и точно ръководство, като в също време понижава натоварването и професионалните контузии при водачите в резултат на непрекъснато напрежение.

Още от първия ден Volvo FH се трансформира в водач във връзка с сигурността. През 1995 година Volvo Trucks е първият производител на товарни коли, който стартира да предлага въздушни възглавници. През 1996 година при модела се вкарва и система за попиване на силата при преден удар (FUPS), десетилетие преди тя да се трансформира в законово условие. По време на създаването товарният автомобил се подлага на хиляди симулации за сигурност при удар и на над 100 действителни краш теста.

Енергопоглъщащите колони и порти са направени от двуфазна стомана, а панелите на корпуса са създадени от най-здравата известна стомана. Така всички елементи от екстериора и интериора на структурата, работят дружно, с цел да трансфорат Volvo FH в най-безопасния товарен автомобил на Volvo Trucks до през днешния ден.



Volvo FH изведе продуктивността на тежкотоварните коли до ново равнище. През 2001 година е въведена революционната скоростна кутия I-Shift. I-Shift с два съединителя е изключително потребна за районни транспорти и транспорти на дълги дистанции по хълмист терен и по пътища с голям брой завои. Всяка промяна на предавка е точно синхронизирана без загуба на мощ или въртящ миг, което усъвършенства комфорта на лидера и разрешава реализиране на по-висока междинна скорост. I-Shift с предавки за муден ход е идеалното решение за строителството и тежкотоварния превоз. Тя разрешава тръгване на товарния автомобил с товари до 325 тона и придвижване със скорости до 0,5 км/ч, което улеснява осъществяване на прецизни маневри върху сложен терен.

I-Shift е съвършеният образец за това по какъв начин нововъведението може да бъде потребна за водачите и бизнеса, като в същото време се грижи и за околната среда. Година след година Volvo FH понижава своите нездравословни излъчвания и разход на гориво.

" Има още толкоз благоприятни условия за основаване на фантастични усъвършенствания. Ние ще изследваме всяка от тях, с цел да подсигуряваме, че Volvo FH остава първия избор на водачите и продължава да оказва помощ на клиентите ни да реализират бизнес задачите си. Без да разкриваме прекалено много, можем сигурно да заявим, че идващите години ще бъдат даже още по-вълнуващи от първите 25 ", дава обещание Клаас Нилсон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР