️Еднократното изследване за COVID-19 на всички ученици в страната през

...
️Еднократното изследване за COVID-19 на всички ученици в страната през
Коментари Харесай

Тестове вече има за всички ученици поне до 17 декември

️Еднократното проучване за COVID-19 на всички възпитаници в страната през идната седмица (13-17 декември) е обезпечено. Вчера в склада на БЧК са пристигнали 665 820 щадящи теста, оповестиха от министерството на образованието. 

Заедно с запасите, останали след разпределението на тестванията за проучването през тази седмица, сега са налични общо 746 480 теста. " Те са изцяло задоволителни за осъществяване на естествен присъствен учебен развой с едно тестване във всички учебни заведения в страната в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души най-малко до 17 декември ", споделят от МОН.

Вчера, след 6-седмично онлайн образование, в клас се върнаха и огромна част от учениците от 5 клас нагоре. Това се случи след смяна за заповедта на здравния министър, която разреши учениците в общини с над 250 заболели на 100 хиляди души да се върнат в присъствено образование след тестване един път в седмицата, а не два пъти. Близо 70% от учениците в София през вчерашния ден учиха от класните стаи, а в страната този % бе към 60 на 100. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР