⛔️Днес в пленарна зала станах свидетел на престъпното нехайство на

...
⛔️Днес в пленарна зала станах свидетел на престъпното нехайство на
Коментари Харесай

Росица Кирова: Хората страдат, когато министрите не си говорят

⛔️Днес в пленарна зала станах очевидец на незаконното безгрижие на ръководещите към проблемите на цялостен един рргион. През последната година сме очевидци по какъв начин си трансферират отговорността за чакани от години инфраструктурни планове от Северозапада.

В отговор на мой въпрос, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ясно съобщи, че въобще не е възлагана Оценка за въздействието върху околната среда за трасето Монтана – София с тунел под Петрохан. 〽️

Той добави, че възложителят на прединвестиционното изследване – Агенция „ Пътна инфраструктура “, не е изпълнила инструкции на екоминистерството още от юли 2021 година за спомагателни дейности, които потвърждават понижаване на въздействието на плана върху биоразнообразието.

Този отговор идва седмици откакто вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов, в чийто сектор е активността на АПИ, съобщи, че неговото ведомство е приложило нужните документи и всеки миг се чака възлагане на Оценка на въздействието върху околната среда!

Нямам пояснение за сходно безучастие. И да, зная, че процедурите лишават време. Но няма по какъв начин да бъде свършено нещо, което въобще никой не е възлагал.

Остава неприятния усет от тези няколко отговора на въпроси, които очевидно имаха за цел да приспят вниманието на жителите по тематиката.

Няма да загатна само че за 5те моста на Дунав и 4те тунела в границите на този им мандат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР