♥ Тайната на японските монаси ямабуши - Спящите в планината“

...
♥ Тайната на японските монаси ямабуши - Спящите в планината“
Коментари Харесай

Ролята на пълноценния сън за здравето и дълголетието ♥ Японските монаси ямабуши

♥ Тайната на японските монаси ямабуши - „ Спящите в планината “

В процеса на стареене аварийните благоприятни условия на всичките ни органи е всяка година от ден на ден понижават. Следователно, с цел да не стареем, би трябвало да ги упражняваме, а по-точно да упражняваме запасите на акомодацията. Да ги упражняваме, значи да ги използваме постоянно, а ние ги използваме най-много, когато се постанова. Организмът ни може да се нуждае от храна, от вода, от О2, от информация. Тяхното умишлено, изкуствено ограничение подтиква потреблението на аварийните благоприятни условия. Ограничаването на храненето е отличният, прочут от древността способ за възобновяване - гладът. Това е краткотраен непринуден цялостен отвод от храна. Целта му е да преминем към вътрешно хранене, т.е. да използваме запасите.

Ако също така спрем да пием и вода, ще получим изсъхнало недояждане - още по-ефикасния способ за пречистване, подсилване и подмладяване. При дефицит на О2 да вземем за пример високо в планината поражда по този начин наречената хипоксия, т.е. кислороден апетит. Тогава се активизира мощната антихипоксична система и нейното стимулиране работи на организма по най-благотворния метод. Колкото до информацията, природата е планувала естествено от време на време осведомително недояждане във тип на нощен сън. Ролята на пълноценния сън за здравето и дълголетието не предстои на коментар.

Ако обединим методите, основани върху ограничението, ще получим идеалното средство за възобновяване на организма - продължителен сън при безусловно недояждане високо в планината. Но „ нищо ново под слънцето! 

В далечното минало в Япония живеели монасите ямабуши. Това е най-загадъчната фракция от съществувалите в миналото в Япония. От техните услуги се употребили нинджите - фамозните средновековни японски „ барети “. След като в школите си те придобивали невероятни качества - да тичат по тавана, да се бият със и без оръжие, да виждат в тъмното, да не усещат болежка и така нататък, от 15-годишни ги изпращали да се учат и при ямабушите. Аскетите и отшелниците, които живеели високо в планината, обучавали нинджите на внушаемост и екстрасензорни умения, давали им предписания за токсини и балсами, преподавали им иглотерапия, научавали ги дълго време да устоят без храна и вода, на разнообразни способи да укрепват здравето и удължават живота си. Те предавали тайните си от уста на уста, било им неразрешено да ги записват.

Но въпреки всичко дано се опитаме да повдигнем завесата на техните секрети по отношение на укрепването на здравето и удължаването на живота. Как мислите, какво значи думата „ ямабуши “? Ами просто „ спящи в планината “!

Високо в планината живеят и, естествено, спят доста хора. Статистиката демонстрира, че тяхната междинна дълготрайност на живот е по-голяма, в сравнение с хората в равнината, само че не е единствено това. Името „ ямабуши “ акцентира, че това не са просто хора в планината, а точно спящи, т.е. техният сън по някакъв метод се разграничава от елементарния. Най-вероятно той е бил много нескончаем. Но никой не може да спи дълго просто ей по този начин, би трябвало да е изпаднал в внушаемост или самохипноза, да са му подействали сънотворни билки. Това те са владеели в съвършенство. Продължителният сън високо в планината е композиция от планинска хипоксия, сън и безспорен апетит (докато спим, естествено, че нито ядем, пито пием). Всяко от тези въздействия има мощен подтикващ резултат върху запасите на адаптиране на организма, да не приказваме какво се получава, когато се комбинират. 

От антични времена хората свързват с планината своите очаквания за избавление, лекуване и филтриране. Много от народите имат свои свещени планини. За японците, които имат най-голяма дълготрайност на живота, това е Фуджи-сан (Фуджияма), всеки от тях се счита задължен да се изкачи на върха й. За тибет- ците е Кайлас, за евреите - древният Синай, при ал- тайците планината е Алтън Ту, за индийците - Меру, за арменците - Арарат и така нататък Прочутият Елбрус е бил заветен за античните перси. 

Кои са резултатите от продължителната планинска хипоксия?

- Във всички органи и най-много в жизненоважните стартират да се образуват нови капиляри. Всяка клетка от организма стартира да получава повече хранителни субстанции и О2.

- Белите дробове стартират да действат по-ефективно вследствие на хипотрофията на белодробната тъкан и увеличението на повърхността на белодробните алвеоли. Нараства масата на дихателните мускули.

- Кръвта става способна да придвижва по-голямо количество О2 поради нараствания брой еритроцити и покачвания хемоглобин. В нея също по този начин се покачва равнището на хормоните от кората на надбъбречната жлеза - хормоните на акомодацията. В тази връзка кръвта на донорите алпинисти или хората, които живеят високо в планината, а също препаратите, приготвени от нея, са изключително скъпи за тежко болните.

- Сърдечно-съдовата система се тренира интензивно, тъй като реакцията по отношение на хипоксията се показва в учестяване на сърдечните удари и увеличение размера на сърдечното изтласкване.

- Нараства наличието на миоглобин - белтъчината, която обезпечава авариен О2 за мускулите.

- Намаляващото в процеса на стареене или вследствие на заболяване общо енергийно равнище доста се покачва.

Това е по този начин първо, тъй като се усилва интензивността на митохондриите. В нормални условия част от тези дребни енергийни станции на клетката се намират в запас. Второ, като се усилва броят на митохондриите, те стартират да се развъждат. 

Със съкращения от: „ Лечение на организма със лични сили “, Сергей Филонов, ИК „ Бард “
Картина: Yamabushi (Mountain Monks); DALL-E

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР