• Volkswagen представя новото поколение с ориентиран към подобряване на аеродинамиката

...
•	Volkswagen представя новото поколение с ориентиран към подобряване на аеродинамиката
Коментари Харесай

Volkswagen бизнес класа: Световна премиера на изцяло обновения Passat Variant

• Volkswagen показва новото потомство с насочен към възстановяване на аеродинамиката дизайн, висококачествени материали и ефикасни мотори
• Две нови plug-in хибридни задвижвания обезпечават пробег в електрически режим към 100 км и за първи път – бързо DC зареждане с потенциал до 50 kW
• Кокпит с огромни екрани и разбираема конструкция на менюто, създадена в отговор на противоположната връзка от клиенти на
• Отличен комфорт при пътешестване с помощта на обилно пространство, ефикасна шумоизолация, нови седалки и опционално адаптивно ръководство на шасито DCC Pro³.

На международната премиера Volkswagen разкри първите фотоси и обстоятелства за напълно актуализирания Passat. Фокусът е върху аеродинамичния дизайн, новите високоефективни задвижвания, високото качество на материалите и голям брой нови технологии. Само след няколко дни автомобилът ще бъде показан пред аудитория за първи път на IAA Mobility в Мюнхен (5-9 септември 2023 г.). Новият Passat ще бъде пуснат на пазара като мултифункционално комби през първото тримесечие на 2024 година С повече от 34 милиона продадени бройки по целия свят, Passat е най-продаваният Volkswagen за всички времена след Golf и незабавно след Beetle.Изцяло нов, само че характерен Passat.

Изчистен и мощен – дизайнът е характерен Passat, изрично деклариран Volkswagen, и въпреки всичко нов във всяко отношение. Ориентирана напълно към клиентите гама от три нови plug-in и меки хибридни задвижвания и пет версии на бензинови и дизелови мотори с турбокомпресори се характеризира с успеваемост. Обезшумен и необятен, Passat Variant предлага извънреден комфорт на пътешестване и ще бъде предлаган опционално с адаптивен надзор на окачването (DCC Pro) и новите седалки ergoActive³ (с пневматичен точков масаж). Дигитализираният кокпит е с подсъзнателен напълно освежен интерфейс и добавени функционалности. Новият Passat може опционално с да паркира без значение, както и да изминава огромни дистанции с в режим на асистирано шофиране.

Две нови plug-in хибридни задвижвания. Кай Грюниц, член на Управителния съвет на марката, отговарящ за техническото развиване, споделя: “ Най-новият постепенен стадий на модулната напречна матрица (MQB evo) образува извънредно новаторската техническа основа на деветото потомство на Passat. Благодарение оптимизацията на разноските за MQB evo, в резултат на мащаба, Volkswagen още веднъж направи допустимо демократизирането на голям брой високотехнологични разработки, от които да се възползват стотици хиляди водачи. “. Двете напълно нови разработки на plug-in хибридните задвижвания (eHybrid) със систематични мощности надлежно 150 kW (204 PS)¹ и 200 kW (272 PS)¹са съвършен образец за това. В комбиниране с нова батерия с потенциал 19.7 kWh (нетно), разполагате с ориентировъчен самостоятелен електрически пробег от 100 км². Този пробег трансформира новия Passat Variant в електрически автомобил за всекидневието, което е в допълнение подсигурено от късото време за зареждане, защото батерията може да бъде зареждана на Апелативен съд зарядни станции с 11 kW, за разлика от предходните 3.6 kW. Passat Variant eHybrid може даже да бъде зареждан с до 50 kW на бърза DC зарядна станция. В допълнение, комбинацията от електрическо задвижване и икономичния бензинов турбодвигател е (1.5 TSI evo2) обезпечава общ пробег от към 1,000 km².

Нов 48 V mild хибрид. Другата оригиналност при Passat е 48V mild hybrid задвижване(eTSI със 110 kW/150 PS)¹, което трансформира кинетичната сила в електрическа а и прави допустимо бавното придвижване в трафика без присъединяване на мотора с вътрешно горене.. Два бензинови мотора с турбина и мощности 150 kW (204 PS)¹ и 195 kW (265 PS)¹ (2.0 TSI) както и три дизелови (2.0 TDI) с мощности 90 kW (122 PS)¹, 110 kW (150 PS)¹ и 142 kW (193 PS)¹ допълват гамата от задвижвания. При всички версии автоматизираната скоростна кутия DSG е общоприета. Версиите с мощ 195 kW и 142 kW вървят в общоприетоо съоръжение с интелигентно контролиранатата система за задвижване на четирите колела 4MOTION; останалите версии в гамата са с предно предаване.

Нов водоравен екран. Volkswagen напълно преработи интериора. Особено впечатляващ е ясно подреденият, огромен водоравен екран – моден, функционален и напредничав. Техническта платформа е MIB4. Най-новото потомство на „ модулната информационно-развлекателна матрица “ разрешава интуитивно ръководство, което е разследване от противоположната връзка и желанията на водачите на Volkswagen.

Асистирано паркиране. Новият Passat Variant ще бъде пуснат на пазара с усъвършенствана гама от най-съвременни асистиращи системи. Спектърът от функционалности при системата за асистирано паркирането е нов. Те включват опционалния Park Assist Plus³, Park Assist Pro³ и функционалността за памет за Park Assist Pro³. С Park Assist Pro, новият Passat Variant може да влиза и излиза от места за паркиране посредством дистанционно управление благодарение на смарт телефон. Ако Passat има функционалност за памет за Park Assist Pro⁴ на борда, системата може да записва и съхранява последните 50 метра от пътуването при поискване. Когато транспортното средство доближи още веднъж същата позиция – да вземем за пример входа на навеса вкъщи – предлага да поеме маневрата за паркиране. Възможно е и независимо извеждане от паркомясто.

Световна премиера на DCC Pro. Адаптивното окачване DCC Pro³ съставлява е софтуерно нова разработка. Гарантирайки оптималната динамичност и най-голям комфорт, новото окачване трансформира стандартите в междинния клас. Това става допустимо с помощта на технологията с два клапана, употребена за първи път във Volkswagen. Седалките ergoActive Plus с пневматична 10-камерна функционалност за точков масаж спомагат за спомагателното повишанаве на комфорта при пътешестване. Благодарение на 50 мм по-дълго междуосие с 50 мм повече пространство за краката откъм гърба и потенциал на багажното поделение до 1920 литра, Passat Variant е универсалния избор на автомобил за бизнес и свободно време.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР