Хамас даде знак, че през следващите няколко дни има голям

...
Хамас даде знак, че през следващите няколко дни има голям
Коментари Харесай

Хамас даде знак, че има голям шанс за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

" Хамас " даде знак, че през идващите няколко дни има огромен късмет да бъде оповестено преустановяване на огъня в Ивицата Газа.

Делегация на палестинската формация се чака да дойде в Кайро до два дни. В диалог с шефа на египеското разузнаване Абас Камел един от водачите на " Хамас " - Исмаил Хания - изразил " положителен дух " към утвърдените към този момент от Израел условия за помирение.

Част от тях бяха оповестени от свързвания с " Хизбула " ливански вестник " Ал Акбар " и включват поетапно евакуиране на израелската войска от северните елементи на Ивицата Газа и завръщане там на евакуираните в Рафах палестинци.

Освен това Израел се е съгласил да освобождава по 20 палестински пандизчии за всеки освободен от " Хамас " граждански израелски пленник и по 40 пандизчии за всяка жена под пагон, отвлечена на 7 октомври.

" Хамас " ще получи опцията да дефинира тъкмо кои пандизчии да бъдат освобождавани от Израел, в това число такива, които са наказани на пожизнен затвор там.

В Израел президентът Исак Херцог излезе със особено видеообръщение в поддръжка на еврейските общности в Съединените щати, в това число студентите:

" Виждаме бележити научни институции, монументи на историята, културата и образованието да бъдат осквернявани с ненавист и антисемитизъм, подклаждани от надменност и незнание. Ужасно е да се гледа по какъв начин се възхваляват и зверствата против Израел от 7 октомври ".

В обръщението си израелският президент се зарече страната му да надделее в опълчването с новата вълна антисемитизъм и в отбраняването на истината.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР