Звучи налудничаво, но след няколко години, ако посетите столицата на

...
Звучи налудничаво, но след няколко години, ако посетите столицата на
Коментари Харесай

Все по-близо до полета с аеро такси

Звучи налудничаво, само че след няколко години, в случай че посетите столицата на Франция, може би ще съумеете да излетите с аеро такси от оживената Айфелова кула и да кацнете няколко минути по-късно на ъгъла на квартал " Монмартър ", пресичайки небето на Париж. Изглежда като сън, само че тази фантазия става все-реална. Преди четири години немската компания Volocopter стартира да притегля вниманието на медиите със своето предложение: електрически хеликоптер, елементарен за ръководство като дрон, с опция за отвесно политане и кацане без да е нужна писта, което наподобява е идеалният метод за отбягване на тапи в огромните градове, написа испанското икономическо издание.

Изработен от въглеродни нишки, имитиращ атрактивните извивки на първокласен състезателен автомобил, Volocopter се усправлява от силата на своите 18 ротора, задвижвани от силата на девет електрически акумулатори, тъй че не отделя нездравословни излъчвания и е изцяло беззвучен. Той може да се издигне до 2000 метра височина, да доближи скорост от 100 километра в час и да вдигне до 450 кг тегло.

На доктрина това звучеше като същинска гражданска война, сбъдната фантазия на сценарист на научна фантастика, кадърен да си показа небето на бъдещите градове, пресечени от незамърсяващи летящи кораби. На процедура обаче оставаха няколко години за подобрения в прототипите, които не бяха подготвени за тестване.

Преди няколко дни Флориан Ройтер, основен изпълнителен шеф на Volocopter, разгласява следното известие за пресата: " Не можем да ви опишем колко се радваме да бъдем определеният производител в плана за градска въздушна подвижност в района на Париж. Ще отворим първите си търговски направления за въздушно такси през идващите две до три години и сме разчувствани да имаме евентуален сътрудник за пускане тук в Европа. Растежът на тази промишленост ще способства за създаването на екологични индустриални решения и ще предложи на парижкия район неповторима композиция от системи от мултимодален градски превоз ".

Столицата на Франция безспорно е един от най-известните градове на планетата, информационен център за цяла Европа и освен това, място за идващите Олимпийски игри, след тези в Токио, които би трябвало да се проведат около 2024 година Следователно Градът на светлината се трансформира в действен център за тестванията на тази нова форма на градски въздушен превоз.

Тъй като тази технология към момента е във фаза на тестване, място за тествания ще е надалеч от центъра на Париж. Експерименталните полети на Volocopter ще се правят на летището в Понтоаз, разположен на съвсем 35 километра северозападно от Париж.

През първата половина на 2021 година немската компания ще се концентрира главно върху развиването на нужната инфраструктура, първо във въздуха, а по-късно и в зоните за качване в околните здания. Със съдействието на локалния орган за гражданска авиация интервенциите по паркиране, политане и кацане, както и тези, свързани с употребата на транспортното средство, било то поддръжка или електрическо презареждане, ще бъдат тествани от юни 2021 г. Мечтата да отидете на работа с летящо транспортно средство наподобява все по-близо с всеки минал ден. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР