Звучи като началото на шега – какво събира на едно

...
Звучи като началото на шега – какво събира на едно
Коментари Харесай

Близо 14 000 учени предупреждават, че „жизнените показатели“ на Земята се влошават бързо

Звучи като началото на смешка – какво събира на едно място 14 000 учени и 1990 юрисдикции от 34 страни? За страдание, отговорът – климатичната рецесия – несъмнено не е занимателен. Според нов отчет специалисти насочиха следващото предизвестие във връзка със положението на нашата планета. И картината изобщо не е цветна.

„ Ние доближаваме или към този момент сме пресекли границите, свързани с сериозни елементи от земната система, в това число ледените покривки в западната част на Антарктика и в Гренландия, топловодните коралови рифове и амазонската дъждовна гора “, пишат откривателите.

„ На фона на тези притеснителни развои на нещата ние се нуждаем от къси, чести и елементарно налични осведомителни актуализации по отношение на климатичните изключителни обстановки. “

През 2019 година 11 258 учени разгласиха отчет в научното издание BioScience, предупреждаващи за сериозните климатични проблеми, пред които сме изправени.

Близо две години по-късно нещата не са се трансформирали.

„ Особено притеснително е нарастването на бедствията, свързани с климата, в това число австралийските мегапожари в интервала 2019-2020, както и фактът, че трите съществени парникови газа – въглеродният диоксид, метанът и диазотният оксид – означиха рекордни равнища във връзка с атмосферните си концентрации през 2020 година и още веднъж през 2021 година “, написа екоплогът Томас Нюсъм от Университета в Сидни.

„ И всичко това – на инат на измененията, провокирани от пандемията от COVID-19 ”.

Новият отчет, който още веднъж е оповестен в BioScience, прибавя още 2800 учени към възходящия колектив. Той оповестява, че 1990 юрисдикции са оповестили официално бедствено състояние, обвързвано с климата, или са разпознали възходящата заплаха като действителна. Те оферират разнообразни политики, които биха могли да понижат някои от вредите, които нанасяме върху нашата затопляща се планета.

Те оферират три незабавни реакции при изключителни климатични обстановки, а точно -  " забележителна цена на въглерода ", световно последователно унищожаване и възбрана на изкопаемите горива и създаване на стратегически климатични запаси като възобновяване и поддържане на поглъщатели на въглерод и горещи точки за биологично многообразие.

Разбира се, климатичните учени предизвестяват за промените в климата още най-малко от 60-те години на предишния век и оферират разнообразни решения от 80-те години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР