Звездата на норвежкото ски бягане Йоханес Клаебо е помолил семейството

...
Звездата на норвежкото ски бягане Йоханес Клаебо е помолил семейството
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо: Ще си остана вкъщи, за да не се заразя с COVID-19

Звездата на норвежкото ски тичане Йоханес Клаебо е помолил фамилията си да не напуща къщата, с цел да се избегне заразяване с ковид, оповестява норвежкото издание VG. Трикратният олимпийски и троент международен първенец Клаебо заобикаля физически контакт с другари, отхвърля да се подлага на процедури по физиотерапия и посещава единствено подготвителни писти.
" Последното нещо, което желая е да се заразя с COVID-19. Искрено имам вяра, че би трябвало да бъда доста деликатен, никой не може да знае по какъв начин ще се развие този вирус. Ще си остана у дома и ще се опитам да направя всичко допустимо, с цел да не се заразя ", сподели спортистът.
Близките на скиора също съблюдават спомагателни ограничения за отбрана против вируса. Това понижава риска от зараза както за тях, по този начин и за Клаебо. В същото време, 24-годишният състезател продължава да работи върху своите физически и механически качества. Клаебо е троент олимпийски първенец от Пьончан 2018, троент международен първенец за 2019 година, притежател на Световната купа за сезон 2017/2018 и 2018/2019, победител в конкуренцията " Тур дьо ски " за 2018/2019. През сезон 2019/2020, който завърши предварително поради пандемията от ковид, той зае второ място в генералното класиране за Световната купа, която завоюва Александър Болшунов (Русия). Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР