Звездата на националния отбор по баскетбол на България Александър Везенков

...
Звездата на националния отбор по баскетбол на България Александър Везенков
Коментари Харесай

Везенков: В Барселона осъзнаха колко е важна България за мен

Звездата на националния тим по баскетбол на България Александър Везенков се завърна на родна земя за идните мачове от международните квалификации. Везенков кацна късно вечерта, като до последно се изчакваше дали ще бъде освободен от клубния си отбор Барселона. Нашите стартират присъединяване си в квалификациите на на следващия ден от 19:00 часа в "Арена Ботевград " против Финландия.

“Беше доста сложна седмица. Първоначално желая да благодаря на Барселона и на треньора, че ме пуснаха да дойда да играя. Те осъзнаха какъв брой са значими за мен тези дуели. Искам да благодаря и на фамилията ми и на приятелите, тъй като това в действителност бе една доста друга и сложна седмица.

Много съм стимулиран за идните квалификации. Виждам момчетата по какъв начин упражняват и че са подготвени. Не би трябвало да се пренавиваме. Отиваме да играем за първи път през сезона. Финландия също ще са без основни играчи, само че това не трябва да не успокоява. Треньорът си знае най-добре работата и проектите. Вече приказвах с момчетата и треньора и мисля, че ще изиграем един добър мач.

Много ще се веселя залата да е цялостна в петък. Мисля, че може да се реализира. Показахме и ние, и почитателите, че заслужаваме залата да е цялостна, баскетболът да е на високо равнище и за какво не това да е един добър старт за бъдещето. Най-хубавото за мен е, че играя в Ботевград, където са майка ми и татко ми. Хората ще са доста значим фактор.

Не знам какви са упованията на хората, само че аз познавам Финландия. Знам, че имат играчи от Еврокъп, имат играчи, които са на доста високо равнище. Макар че тримата най-хубави на 99% няма да дойдат, Финландия си остава рисков тим, с добра физика. Не би трябвало да ги подценяваме. Надявам се те да подценят нас.

В баскетбола са сложни нещата, само че се надявам да се трансформират. Хората желаят да гледат най-хубавите и това заслужават”, приключи Везенков.

Блиц
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР