Звездата на италианският национален отбор по волейбол - Иван Зайцев,

...
Звездата на италианският национален отбор по волейбол - Иван Зайцев,
Коментари Харесай

Иван Зайцев пропуска европейското заради... маратонки

Звездата на италианският народен тим по волейбол - Иван Зайцев, ще пропусне европейското състезание в Полша, което стартира в края на август 2017 година, а повода са неговите... маратонки.

Волейболистът с съветски корени има контракт с " Адидас " и играе единствено с техни модели. Националният тим на Италия пък се облича и обува напълно от " Мизуно ". Двете страни не реализираха консенсус по извънредно любопитния проблем и Зайцев остана отвън състава. Скандалът се развихри, откакто играчът се появи на първия общ брой със своите маратонки, а не с дадените му дружно с екипа.

" Случаят е казус за нас, тъй като сходно нещо не се е случвало досега. Със сигурност, всички ние съжаляваме от развоя на обстановката, тъй като Иван е благосъстояние за италианския волейбол ", се споделя в писмо на волейболната федерация на Италия.

От централата обаче показват Зайцев за провинен за прецедента.

" Проблемите би трябвало да ги позволи този, който ги е основал. Състезателят е подписал контракт с рекламодател, само че е трябвало да внимава с правилника в националния тим. Така, както би трябвало да вършат и всички останали ", се споделя още в позицията, подписана от ръководителя Бруно Катанео.

Зайцев е част от националния тим на Италия от 2008 година насам. Той има сребро (2016 г.) и бронз (2012 г.) от олимпийските игри, както и сребро от международното състезание през 2015 година Диагоналът е наследник на златният олимпийски медалист със Съюз на съветските социалистически републики от 1980 година Вячислав Зайцев и сребърната медалистка от европейското състезание по плуване през 1966 година Ирина Позднекова.

Той обаче избира да играе за Италия, където е роден и е минала огромна част от кариерата му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР