Звеното "Фискален контрол" към НАП Пловдив пресече опит за внос

...
Звеното "Фискален контрол" към НАП Пловдив пресече опит за внос
Коментари Харесай

Данъчни хванаха 13 тона месо с изтекъл срок на годност!

Звеното "Фискален надзор " към Национална агенция за приходите Пловдив пресече опит за импорт на близо 13 тона месни артикули с изминал период на валидност. При осъществена инспекция на територията на месопреработвателно дружество в област Хасково на пломбиран камион с месо на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост 2 " органите по приходите са установили, че част от стоката. намираща се вътре в кашоните. е с етикети с изминал период на валидност. При последвала инспекция на наличието на всички прилежащи кашони с месни артикули, включително 12 835 кг кайма - свинска и телешка и свински гулаш, са установили несъответствия сред съпътстващите документи и стикерите върху опаковките. 
Служителите на "Фискален надзор " посредством Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули са изискали подпомагане от органите на Агенцията по сигурност на храните /БАБХ/ и Икономическа полиция. След осъществената взаимна физическа инспекция са открили негодността на стоката и погрешно наличие на съпътстващите документи. 
Органите на БАБХ са наложили възбрана върху стоката и са издали предписание за заличаване посредством изгаряне.
От началото на 2017 година фискалните сътрудници на бранш "Оперативни действия " Пловдив са направили 52 608 инспекции на фискални пунктове и 14 099 инспекции на местата за разтоварване на транспортните средства. В резултат на осъществените контролни дейности са формирани 249 акта за нарушавания и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените наказания 277 700 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР