Звено Инспекторат“ премахна принудително два автомобила, излезли от употреба и

...
Звено Инспекторат“ премахна принудително два автомобила, излезли от употреба и
Коментари Харесай

Инспекторатът премахна неизползваеми автомобили във Враца

Звено „ Инспекторат “ отстрани наложително два автомобила, излезли от приложимост и паркирани на терен – обществена общинска благосъстоятелност, намиращ се пред бл.№16, в ж.к. „ Дъбника “. Превозните средства са превозени до център за разкомплектоване, намиращ се във Враца.

До насилствената мярка се стигна заради несъблюдение на предписанията на Инспектората за пренасяне на колите от притежателите в открития период. И на двете транспортни средства не е удостоверен знакът за механически обзор, според член 32д от Наредба №I – 45. Акцията е във връзка със спазването на Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на община Враца.

Община Враца напомня, че със заповед на кмета Калин Каменов е основана комисия, в която вземат участие представители на звено „ Инспекторат “, специалист „ Транспортна и общинска инфраструктура “ към локалната администрация, както и чиновник към Районното ръководство на полицията в града. Експертите слагат специфични стикери на колите, които не са минали механически обзор последните две години и са ситуирани върху терени, които са общинска или държавна благосъстоятелност.

След слагането на указателните стикери, притежателите на транспортните средства разполагат с едномесечен период, в който да ги реалокират в парцел – частна благосъстоятелност. При несъблюдение на наредбите, автомобилът се извозва наложително от лицензиран оператор, в хранилище за вторични първични материали. От звено „ Инспекторат “ прецизират, че в случай че притежателят на извозеното МПС не го потърси в 14-дневен период, то ще бъде разкомплектовано.

Целта на инспекциите е да бъдат освободени междублоковите пространства от неизползваемите транспортни средства. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР