Зрителят на първо място - с така озаглавена концепция за

...
Зрителят на първо място - с така озаглавена концепция за
Коментари Харесай

Кошлуков със заявка за нова визия за БНТ

" Зрителят преди всичко " - с по този начин озаглавена идея за развиването на Българска национална телевизия Емил Кошлуков даде поръчката си пред Съвета за електронни медии, че е подготвен да ръководи още 3 години публичната телевизия

В края на първия си мандат, който изтича при започване на юли, той си разреши качествено друго показване - сподели по какъв начин се е трансформирала Българска национална телевизия по време на ръководството му, само че и до каква степен може да стигне тя, в случай че продължи да се развива софтуерно.

Според него обаче концепцията за нейното бъдеще не може да пренебрегне медийната среда, образувана от три значими фактора - мощна конкуренция, мултинационални компании, които качествено трансформират метода на гледане на телевизия, и изменящи се потребителски привички. " Ако ги пренебрегнем, ще обречем Българска национална телевизия на неуспех ", сподели Кошлуков пред Съвет за електронни медии и сподели графично по какъв начин единствено европейските доходи от тв активност на " Амазон " надминават приходите на всичките 66 европейски публични медии за 2019 година Като " Амазон " въобще не е отпред на класацията на международните компании, написа 24 часа.

Затова приоритет на Кошлуков ще бъде развиването на студиата и вложения в техника и технологии. " Ако нямаме технологии, рискуваме да не можем да произвеждаме качествено ", сподели той, като показва до каква степен е стигнал светът на технологиите посредством метода на снимане на американския сериал " Мандалорецът ".

По думите му Българска национална телевизия още е надалеч от сходни техники, само че пък за първи път има добавена действителност и към този момент може да създава 3D резултат вътре в студиото. Само Българска национална телевизия от всички малките екрани има приложение във вайбър, в което робот трансформира текста в диалект, както и единствено Българска национална телевизия има приложение в тик-ток.

" Наблягам на технологиите, тъй като това е бъдещето ", сподели тв шефът, като цитира и проучвания, съгласно които времето за гледане на платено видео наличие се е удвоило за 3 години, при младите има 30% спад на интереса към ефирните малките екрани, а в близко бъдеще една трета от семействата в Европа няма да гледат ефирна телевизия.

Затова една от най-важните полезности за Българска национална телевизия е универсалността съгласно концепцията на Кошлуков - това е достъпът до нея посредством всевъзможни платформи, на всички мрежи по канали и устройства, където стои публиката, както и наложителен жестомимичен превод и аудионовини. Желанието му е от ден на ден хора в неравностойно състояние да имат достъп до Българска национална телевизия, защото силата на една цивилизация се прави оценка съгласно отношението й към най-слабите.Много значими за Българска национална телевизия би трябвало да са партньорствата й, като съгласно Кошлуков всички публични медии би трябвало да си подадат ръка и да работят с софтуерните компании и със международни организации. Впрочем Българска национална телевизия към този момент има контракти с вайбър и гугъл за вести, както и с ЮНЕСКО за запазване на културното завещание посредством производството на наличие. В плана на ЮНЕСКО и Българска национална телевизия движеща роля има Китин Муньос, зетят на Симеон Сакскобургготски, който е създател на поредност от документални филми за България.

Освен бъдещето на малкия екран за членовете на Съвет за електронни медии доста значим се оказа и публичният престиж на Емил Кошлуков, чието съществуване е измежду изискванията на съвета, с цел да избере началник на Българска национална телевизия. Настоящият общоприет шеф изясни, че не е възпитано да приказва за себе си, само че че постоянно е бил демократ, антикомунист и човек, който отстоява правилата си. Според него по-важни са активността му и фактът, че след 3-годишното му ръководство Българска национална телевизия е с най-високо доверие у нас за 2022 година - 62%, съгласно проучването на института " Ройтерс ". Същото проучване демонстрира, че малкия екран се употребява с най-голямо доверие в 7 страни в Европа, измежду които е и България. " Нали съдим за един човек по делата, не по думите. Не би трябвало да се одобрявам на хората, а Българска национална телевизия сега е доста по-добре и прави доста неща за първи път ", изясни той.

По думите му множеството политици виждат Българска национална телевизия като държавна и тяхна, защото бюджетът й се дава от Министерския съвет. " Работата на шефа е да не позволява това напрежение да слиза надолу по етажите. Дори и аз да се изложа, сътрудниците би трябвало да работят добре ", сподели Кошлуков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР