Зрителите на Световното гледаха един от най-зрелищните мачове.Гана постигна първа

...
Зрителите на Световното гледаха един от най-зрелищните мачове.Гана постигна първа
Коментари Харесай

Гана повали Южна Корея в голов спектакъл

Зрителите на Световното гледаха един от най-зрелищните мачове.

Гана реализира първа победа на Световното състезание по футбол в Катар, откакто надви по трагичен метод с 3:2 над Южна Корея във втория дуел за двата отбора от група „ Н “ на шампионата.

Ганайците взеха удобен задатък от два гола още през първата част, когато Мохамед Салису откри в 24-ата, а Мохамед Кудус удвои в 34-ата минута. Само за шест минути през втората част обаче корейците се върнаха в мача, след като Гю-сунг Чо върна едно попадение в 58-ата, а в 61-ата минута изравни. Кудус обаче донесе трите точки за " алените звезди " с втория си гол в 68-ата минута.

И двата тима изиграха страховит дуел, в който не липсваха забавни обстановки. Ациатците стартираха мощно и в първите двадесет минути изцяло преобладаваха, само че като че ли от нищото Гана съумя да открие, а по-късно усили и преднината си. Южнокорейците обаче демонстрираха друго лице през второто полувреме и в границите на 180 секунди заличиха изцяло пасива си. Африканците обаче бързо се съвзеха и на собствен ред взха нов задатък, който го удържаха до края.

По този метод Гана записа първи триумф на Мондиала и събра три точки, като излезе на втората позиция. Южна Корея остава на последното място с една точка, само че резервира шансове за класиране напред, в случай че в последния кръг надвие Португалия и ще се надява на положително стичане на събитията в другия мач. За " черните звезди " следва сбълъсък с Уругвай в третия и финален кръг от груповата фаза на 02.12. 

В първите десетина минути корейците бяха по-активния тим и се настаниха в половината на своя съперник. Възпитаниците на Пауло Бенто извършиха четири корнера и сътвориха лека блъсканица пред вратата на Гана, само че без действителни рискове за Лоуранс Ати.

Въпреки че Южна Корея имаше пет удара до 20-ата минута и изцяло владееше самодейността, Гана откри резултата в 24-ата минута с първия си удар към вратата. Джордан Аю центрира от свободен удал отляно в наказателното поле, където Мин-джае Ким отби топката в ръката на капитана Андре Аю и тя попадна на пътя на Салису, който стреля и означи. Попадението беше тествано със системата ВАР и в последна сметка бе зачетено – 0:1.

Гана продължи с убийствената успеваемост и в 34-ата минута удвои резултата с втория си удар в срещата. Джордан Аю центрира прелестно отляво в наказателното поле, а на далечната греда Кудус се измъкна от отбраната в алено и отклони с глава във вратата на Сюнг-Гю Ким – 0:2. 

Чак в последната минута от постоянното време на първата част корейците пробваха да отговорят, след като Уо-Йонг Юнг получи отляво, влезе във вътрешността и шутира мощно пред наказателното поле, само че топката профуча около лявата греда на Ати. Тимът на Пауло Бенто продължаваше обаче да няма прецизен изстрел.

В петата минута от добавеното време Гана можеше да означи и трети гол. Джордан Аю центрира за следващ път рисково, този път от корнер, а на първа греда Томас Партей бе изтърван и отигра с глава от близко, само че не съумя да откри мрежата.

Пет минути след старта на втората част Тарик Лампти задържа добре топката отдясно сред двама играчи на Южна Корея, влезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, само че се подхлъзна и не насочи най-хубавия удар. 

В 53-ата минута пристигна и най-хубавата обстановка за ациатците в мача дотук. Джин-су Ким центрира отляво в наказателното поле, където Гю-Сунг Чо зае добра позиция и насочи отличен удар с глава, само че вратарят Ати се намеси уверено и избави. Това бе първият прецизен удар за корейците.

Южна Корея се върна в мача в 58-ата минута. Канг-ин Лий центрира отляво в наказателното поле, където Чо изпревари Салису на границата на дребния пеналт и с глава прати топката във вратата на Ати – 1:2.

Само три минути по-късно резултатът беше подравнен. Хюн-Мин Сон изведе отляво Джи-су Ким, който стигна до топката на аутлинията и центрира високо към далечната греда, където Чо надскочи двама бранители на Гана и заби топката във вратата на Ати за 2:2 с втория си гол в мача.

Головете продължиха да валят и Гана взе нов задатък в 68-ата минута.  Гидеон Менса беше изведен отдясно и центрира ниско в наказателното поле, където Иняки Уилямс се размина с топката, която обаче стигна до непокрития Кудус на далечната греда и футболистът на Аякс не остави шансове на вратаря Ким с прекрасен удар по тревата - 2:3.

Корейците натиснаха в идващите минути в търсене на ново равнене и сътвори няколко отлични обстановки за гол. Първо в 75-ата минута Канг-ин Лий стреля подло непосредствено от директен свободен удар от към 25 метра до вратата, само че Ати съумя да избие удара в долния си ляв ъгъл в корнер.

Минута по-късно състезател на азиатците проби отдясно в наказателното поле и шутира, само че се получи рикошет. Топката обаче стигна до Джин-су Ким на далечната греда, който стреля към вратата, само че Салису съумя да почисти пред голлинията.

В 84-ата минута пък топката бе центрирана отдясно в наказателното поле, където всички се разминаха с нея и тя стигна още веднъж до Джин-су Ким на далечната греда, който обаче стреля над вратата, написа gong.bg.

В четвъртата минута от добавеното време на срещата азиатците имаха нов късмет да изравнят резултата. Голмайсторът Чо беше изведен отляво в наказателното поле и стреля мощно в близкия ъгъл, само че Ати избави в корнер.

До края на дуела корейците потърсиха метод да отбележат трето попадение, само че несполучливо и по този метод Гана реализира значим първи триумф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР