Зрители сигнализират за опасен мост над река Марица край Свиленград.

...
Зрители сигнализират за опасен мост над река Марица край Свиленград.
Коментари Харесай

Зрители сигнализират за опасен мост над река Марица край Свиленград

Зрители алармират за рисков мост над река Марица край Свиленград. Той свързва двете елементи на града, а фугите му са в окаяно положение. Това е и пътят за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. „ В предходния общински съвет бях общински консултант. Многократно сме коментирали с шефа на АПИ в Свиленград.

Гражданите мислят, че мостът е общински, само че това не е по този начин. Мостът е доста рисков “, описа Живко Желев. Мостът е част от републиканската пътна мрежа, само че с протокол е предоставен на общината. „ Общината всяка година подписва съглашения с АПИ и се задължаваме да поддържаме републиканската пътна мрежа в чертите на града. В протокола, който сме подписали, е записано, че можем да правим единствено настоящи поправки “, изясни кметът на Свиленград Анастас Карчев.

„ През лятото повикахме пътно строителна компания, която направи оглед на моста и направи количествено стойностна сметка, която бе за над 500 000 лева Изпратили сме я на възложителя АПИ, в бюджета нямаме пари за ремонта на фугите “, добави той. От АПИ обявиха за bTV, че сега е предоставено незабавно проучване на положението на моста. Вариантите, откакто стан ясно какво е положението му, са два: в случай че става въпрос единствено за ремонт на фугите, това може да бъде осъществено още тази година, като бъде предоставено на компанията, с която АПИ ще подписа контракт за поддръжка на пътищата в Хасковска област.

Ако се окаже, че мостът, който е в употреба от 1977 година, се нуждае от по-голям ремонт, ще последва правенето на механически план, което значи, че това няма да е тази година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР