Зоологическата градина в Далас беше затворена днес, докато полицаи, оборудвани

...
Зоологическата градина в Далас беше затворена днес, докато полицаи, оборудвани
Коментари Харесай

Зоопаркът в Далас издирва изгубена дива котка

Зоологическата градина в Далас беше затворена през днешния ден, до момента в който служители на реда, оборудвани с дронове, помагаха на чиновниците на зоопарка да търсят избягал опушен леопард.

" Ако инцидентно видите котка, която е по-голяма от домашна котка и по-малка от рис, ще се радваме да ни предупредите ", сподели Харисън Едел, вицепрезидент по грижите за животните в тексаския зоопарк. " Ще приемем всеки съвет, който можем да получим ".

Едел акцентира, че опушеният леопард Нова " не съставлява заплаха за хората ".

" Котката, която търсим тежи към 11 кг. ", сподели той.

" По-вероятно е, когато е уплашена, да се покатери на някое дърво, да стои надалеч от пътя ни, да ловува някои катерици и птици и да се надява да не бъде видяна ".

От зоологическата градина оповестиха, че са открили неналичието на Нова, когато в петък сутринта чиновниците ревизирали заграждението, което четиригодишната котка споделя със сестра си Луна и разкрили скъсване на мрежата.

" Тя евентуално е скочила напряко на дърветата и не е слязла, тъй че прекарваме доста време в наблюдаване с бинокъл ", сподели той. " Не имаме вяра, че тя ще отиде доста надалеч ".

Едел сподели, че полицията в Далас оказва помощ в издирването, като употребява безпилотни самолети с инфрачервени функционалности, с цел да претърсва върховете на дърветата.
Ако някой се натъкне на Нова, " не желаеме никой да се пробва да я хване ", сподели той.

" Тя към момента разполага с цялостния набор от нокти и зъби. Тя не е домашна котка. Това въпреки всичко е диво животно ".

Опушените леопарди произлизат от Хималаите и елементи от Югоизточна Азия и Китай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР