Знанието и науката са в основата на възхода на нашата

...
Знанието и науката са в основата на възхода на нашата
Коментари Харесай

Радев в БАН: Оттук нататък нациите, които ще диктуват правилата, са отделящите внимание на науката

Знанието и науката са в основата на възхода на нашата нация. Това съобщи президентът Румен Радев на честванията в Българска академия на науките на днешния празник – Деня на националните будители и във връзка 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 от написването на " История славянобългарска ". Тя звучи настоящо и през днешния ден, счита президентът и напомни думите на Паисий, че когато една страна се ръководи от неразумни и самонадеяни управници, то падението й е неизбежно.

Трябва да си даваме сметка на всички равнища - в страната и в обществото, че оттук насетне нациите, които ще дефинират дневния ред, хода на историята, които ще диктуват разпоредбите в света, това са тези страни, които отделят голямо внимание на науката, съобщи президентът Румен Радев.

Днес се навършват 100 години, откогато 1 ноември е разгласен за Ден на национални будители, напомни акад. Юлиан Ревалски, ръководител на Българска академия на науките. По думите му празникът устоява на политическите превратности и поддържа националната памет и нематериалност.

Според Ревалски наш дълг е да опазваме неговото слово и да пазим историята жива.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР