Знамето на Украйна беше свалено от фасадата на Столичната община

...
Знамето на Украйна беше свалено от фасадата на Столичната община
Коментари Харесай

СДВР: Разследваме случая със сваленото от Възраждане украинско знаме

Знамето на Украйна беше свалено от фасадата на Столичната община от депутати на партия "Възраждане "

Те се издигнали с вишка до офиса на кмета Йорданка Фандъкова, без да бъдат спрени от защитата на постройката.

Припомняме, че след две гласувания, Столичният общински съвет реши знамето на Украйна да бъде окачено на фасадата на кметството до края на войната.

"На постройките на българските държавни, обществени, общински, пък каквито и още се сетите институции, могат да се веят само българските флагове. Това е украинското знаме, което през днешния ден беше свалено от постройката на Столичната община. Беше свалено от нас ", съобщи водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) дефинира случая като обезверен опит за привличане на публичното внимание и вандалска демонстрация.

"Става въпрос за жестоко посягане не на знаме на фасадата на Столичната община просто, а жестоко посягане на демокрацията. Изражда се, изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са извънредно притеснителни ", счита Георги Георгиев.

Органите на реда са открили самоличността и на втория причинител, само че не са подхванали по-радикални дейности, защото мъжете са се легитимирали като народни представители. От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че е формирана кореспонденция и казусът се проверява, съобщи,. А столичани остават разграничени по проблема.

"Аз съм супер "за " то да бъде там, тъй като показва ясна позиция, която мисля, че в тази ситуация е да не кажа една по-вярна позиция ", показа Кети.

"Аз мисля, че сред Русия и Украйна България не би трябвало изобщо да се намесва сред тези две страни, това си е спор на тези две страни, които би трябвало да си се оправят ", сподели Кристиян Коларов.

В късния следобяд през днешния ден депутати на "Възраждане " занесоха сваленото знаме в посолството на Украйна. То обаче не беше признато.

А украинското знаме продължава да се вее от фасадата на Столичната община. Новият байрак беше подложен минути след похищението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР