Знаменосецът на България на Олимпийските игри в ПьонгЧанг - Радослав

...
Знаменосецът на България на Олимпийските игри в ПьонгЧанг - Радослав
Коментари Харесай

Знаменосецът на България отпадна още в квалификациите

Знаменосецът на България на Олимпийските игри в ПьонгЧанг - Радослав Янков отпадна още в квалификациите в дисциплината успореден слалом в сноуборда, оповестява topsport.bg.

Българинът не съумя да стигне до 1/8-финалите. Той даде общо време 1:26,04 минути от двата манша и остана на 19-ото място.

Радослав Янков предстоящо остана отчаян от 19-ото си място в квалификациите в паралелния слалом в сноуборда на Олимпийските игри в ПьонгЧанг.

"В първото втурване не съумях да се събера и от там пристигна разликата. За второто втурване ще забележим статискитака и ще преценим дали е било положително.

Напрежението оказа въздействие. Може би не направих това, което би трябвало механически. Може би можех да карам малко по-изправено сред вратите и това ме лиши от финалите.

Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, душeвност. Едва тогава идва и шансът. Но би трябвало да си добре квалифициран. Иска си каране и чак тогава в избрани обстановки и шансът оказва помощ.

Не съумях да оправдая моите упования. Не са ми попречили очкванията на хората, въпреки от психическа позиция това да ми повлия. Ще създадем разбор на сезона и започваме още веднъж. Един цикъл свърши и стартира нов.

Гледаме напред. Пекин ме чака, стига да съм здрав ", сподели Янков.

Представителката ни при дамите в същата дисциплинираност - Теодора Пенчева, също не съумя да впечатли. Тя приключи на 27-ата позиция с общо време 1:38,63 минути от двата манша и също отпадна рано-рано от конкуренцията.

Победител в квалификациите при мъжете бе швейцарецът Невин Галмарини с време 1:24,78 минути от двете спускания. При дамите пък води фаворитката Естер Ледецка с време 1:28,90 минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР