Знакът, който Европейският съвет даде на Северна Македония и Албания,

...
Знакът, който Европейският съвет даде на Северна Македония и Албания,
Коментари Харесай

Станишев: Историческа грешка на Макрон

Знакът, който Европейският съвет даде на Северна Македония и Албания, е отрицателен и за двете страни, и за Западните Балкани. Това сподели ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

„ Трябваше да бъдат отправени предложения към Северна Македония и Албания, тъй като би трябвало да сме наясно, че всяко деяние и безучастие има своите последствия “, добави той.

„ Причините не са в тях, тъй като и двете държавни управления направиха много съществени старания и редица промени, които апропо множеството страни членки не биха могли да създадат в своите страни. Вижте единствено историческото съглашение в Преспа, с което завърши полемиката и разногласието сред Гърция и северна Македония. Затова е необходим кураж. Господин Заев и господин Циперов го потвърдиха и заплатиха политическа цена за това в името на една огромна цел “, сподели още Станишев. Той добави, че Европейски Съюз в дадения случай наподобява като неспазващ личните си обещания, което е доста отрицателно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР