Знаете ли какво свързва спортни звезди, популярни музиканти, водещи политици

...
Знаете ли какво свързва спортни звезди, популярни музиканти, водещи политици
Коментари Харесай

Бързата писта на богатите към смъртта

Знаете ли какво свързва спортни звезди, известни музиканти, водещи политици и супербогати предприемачи? Отговорът е къс и печален – склонността към риск и трагичната им гибел.

Бързите и маневрени хеликоптери са обичано средство за напредване на богатите и известните. Летящите машини са най-прекия път към следващата бизнес среща, почивка в първокласна вила или екзотична дестинация.

С тях като че ли няма невъзможни неща – отпадат всички трудности, тапи и неудобства, които са част от всекидневието на елементарните хора. " Отивам, където желая, когато желая ", си споделя индивидът с огромни благоприятни условия и се качва на хеликоптера. А след това идва злополуката и фрагментите с горящата купчина метал. Всичко свършва за момент. Черен екран.
Погубени звезди
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Чешкият медиен магнат и притежател на bTV Media Group и Tele...



Точно по този метод откриха гибелта си някои страхотни гении от спорта, шоубизнеса и корпоративния свят през годините. Сред тях са имена като Колин Макрей, Коби Брайънт, а към този момент и чешкият милиардер Петр Келнер.

Същата орис имаше и тайландският милиардер и притежател на футболния Лестър Сити Вичай Шривадданапрабха. В злополука с хеликоптер умира даже един от разработчиците на атомната бомба – американският нуклеарен физик Марк Муир Милс.

Списъкът е дълъг, а аргументите са разнообразни – лошo време, малшанс, непредвидена щета или човешка неточност. Ако включим и дребните частни самолети (също обичана играчка на богатите), черната хроника става още по-разнообразна.

Светът годишно губи скъпи и надарени хора, които се разрушават при частен полет. Те умират неуместно, в разцвета на силите си, в акцидент, която може да бъде избегната. Стремежът им към улеснение и усетът към мощни чувства ги изпращат там, откъдето няма връщане.

Изниква разумният въпрос: Защо го вършат, не ги ли е боязън? Не знаят ли какъв брой хора се изпотрепаха с частните си летящи машини... Най-често е поради пристрастяване към комфорта и главозамайване или пък търсене на в действителност незабравимо прекарване.
От егото до гибелта



Тайната на парите е в това, че за тези, които могат да ги печелят, става дума не за банкова сметка и числа с доста нули откъм гърба, а за адреналин и надпреварата по натрупването им. Има нещо в природата на свръхбогатите, което съзнателно ги кара да търсят оптимално рисковото – чувство, страст или прекарване, което да те накара да се почувстваш на нокти. Имаш всичко: всекидневието е безинтересно, а потребността от същински провокации е все по-силна и като че ли те разяжда от вътрешната страна.

Монотонният и слънчев живот е невъобразим, а здравият разсъдък – прекомерно отегчителен. Егото те води напред: упорит си, искаш да се бориш, да покоряваш нови върхове, да си над другите и да правиш невъзможни за тях неща. Високи скорости, скокове с парашут, хвърчене с делтапланер, нанагорнище на високи върхове в неприятно време, само че отново не ти стига. Преминаваш на рисков фрийрайд и хели ски на диви и рискови места като Патагония, Аляска, Карпатите или Кашмир, с цел да предизвикаш природата и себе си. Чувстваш се вечен.

Не всеки огромен предприемач потегля по този път, само че тези, които вкусят от него, незабелязано се пристрастяват и безусловно живеят за адреналина и мощните страсти, без да се интересуват от следствията. Препускаш стремително по " бързата писта " на живота, до момента в който някоя акцидент, лавина или злополука не постави завършек на всичко. Тutto finito, без значение кой си, какво умееш, какво си постигнал и какво притежаваш...

Богатите живеят на ръба и си разрешават неща, които са немислими за елементарните хора, само че постоянно заплащат най-високата цена – с живота си. Нещото, което ги погубва, е любовта към самото съревнование, неутолимото предпочитание за невъзможни неща. Високоскоростните машини са единствено средството, с което препускат по пътя към бездната.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР