Знаете ли каква е разликата между избора на Меглена Кунева

...
Знаете ли каква е разликата между избора на Меглена Кунева
Коментари Харесай

Това не се беше случвало през последните десет години

 Знаете ли каква е разликата сред избора на Меглена Кунева за образован министър и избора на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС? Разликата е 10 гласа в интерес на Пеевски. На злощастния 14 юни 2013 година 116 народни представители гласоподаваха за скандалната кандидатура на депутата от Движение за права и свободи под опасността " или го избираме, или кабинетът пада ". Вчера обаче даже заклинанията за " непоклатимост непременно " не съумяха да съберат повече от 106 гласа " за " Меглена Кунева при услужливо падащ кворум. Ето това не се беше случвало през последните 10 години. При четири държавни смени и десетки междинни ротации на властови " портфейли " - няма различен случай, в който Народното събрание да е излъчвало член на кабинета с толкоз ниска поддръжка.

 Кратка информация: царската депутатка Нина Чилова, която не различаваше Панчо Владигеров от Златю Бояджиев, беше нараснала в чин " министър на културата " със 129 гласа " за ". Със същия избор Министерството на енергетиката го сполетя Мирослав Севлиевски. А помните ли другаря Петър Димитров, наследника на Румен Овчаров? Вие може и да не го помните, само че индивидът беше определен за министър със 152 гласа " за ". Че даже Емел Етем стана вицепремиер по изключителните обстановки с поддръжката на повече от 150 депутати. Да не приказваме за Анна-Мария Борисова, която покори Министерството на здравеопазването с мощен подтик от 148 депутатски гласа " за " или " тежката артилерия " на ГЕРБ Десислава Атанасова -120 гласа " за ". Без да се усети, Меглена Кунева превъртя " показателя на Кафка " по саморъчни политически парадокси. За 1,5 година като " вицепремиер по въпросите " съумя да сътвори една-единствена законодателна самодейност - проектозакона за битка с корупцията - и той се провали епично още на първо четене в Народното събрание. Точно когато пристигна време за цялостна централизация на силите преди същинската борба за правосъдната промяна (Законът за правосъдната власт) - Кунева реши да прегрупира ползите си и даде " мощна двигателна сила напред на образованието ". Не, нелепицата да се съпостави с Маргарет Тачър не беше най-големият фарс. Нито грубата насмешка на Георги Кадиев, съгласно който " щом търсим скандална и красива жена за МОН, става и Гери Никол ".

 Най-големият фарс е, че от през днешния ден до края на живота си Меглена Кунева ще би трябвало да целува ръка на Ахмед Доган и Волен Сидеров, които тактически изтеглиха депутатите си от пленарната зала, та най-малко да понижат кворума за гласуването. Ще целува ръка и на Христо Ковачки за това, че й обезпечи 8 скъпи гласа, без които не просто нямаше да стане министър на образованието, само че и щеше да се наложи да си търси нова работа отвън държавната администрация.

 Както сподели Цецка Цачева: Да й е честито.

Инфо: www.webcafe.bg

Снимка: www.frognenews.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР