Знаете ли, че през първата година от живота детският мозък

...
Знаете ли, че през първата година от живота детският мозък
Коментари Харесай

6 любопитни факта за детския мозък

Знаете ли, че през първата година от живота детският мозък удвоява размера си? Или пък, че до навършване на една година бебетата тпочиват само, когато спят?
И още нещо – просветителните DVD не носят никаква изгода и не могат на нищо да научат детето,
написа kayrosblog.ru.
За всичко това са виновни разнообразни особености на мозъка и усещанията на бебоците.

Всички бебета се раждат... прекомерно рано

Биолози удостоверяват, че, в случай че размерите на женския таз не са по този начин лимитирани, бебето би останало в утробата по-дълго, с цел да има опция да се развива по-дълго.
Но защото женският таз е релативно стеснен, детето в утробата на майката има „ стратегия “, която подрежда бременността да приключи за 39-40 седмици. И бебето излиза на бял свят, макар, че в този миг мозъкът му е стигнал едвам една четвърт от своето развиване.

Това дава съображение на някои специалисти да настояват, че първите 3 месеца от живота на новороденото са нещо като „ четвърти триместър “ на бременността, когато мозъкът претърпява изключително бързо развиване.
В този интервал се развиват най-много обществените привички – да вземем за пример съзнателна усмивка, която блества на лицето на новороденото, на 10-14 седмица.

Бърз напредък

След раждане мозъкът на бебето се развива с невероятна скорост. И в течение на първата година той доближава до 60 % от размера на този при възрастните хора.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР