Знаете ли, че отдавна производството на рамки за велосипеди е

...
Знаете ли, че отдавна производството на рамки за велосипеди е
Коментари Харесай

„България те иска“: От пистите до собствена компания за велосипедни рамки

Знаете ли, че от дълго време производството на рамки за колела е изнесено в Китай, въпреки че в Европа годишно се сглобяват и продават стотици хиляди колела. Една от трите заводи, които в последните години са отворили порти на остарелия континент се намира точно в България.

Днес платформата Bulgaria Wants You споделя историята на Антон Настев, чиято пристрастеност към колелата го води от спортните писти до основаването на лично произвеждане на велосипедни рамки с потенциал над 250 хиляди бройки годишно.

За Антон велосипедът е метод на живот:

„ Влюбих се планинското колоездене, до момента в който бях на една опашка на Симеоновския въжен превоз. Видях батковците, които карат, това беше 1995 година Тренирах на колодрума в Борисовата градина, в следствие минах през това колело като играч по „ крос-кънтри “. Тренирах няколко години в Холандия с олимпийски BMX “.
Снимка: btvnovinite.bg
Споделя, че за него колелото е като естествено продължение на тялото му. Определя се като авантюрист.

„ Предприемачите се допуска, че се целят непосредствено в облагата, до момента в който за мен пътят до тази облага е доста по-голям. С тази концепция желаех да потвърдя, че в България можем да произвеждаме велосипедни рамки и то за висок клас производители на колела. Това до преди няколко години беше една фантазия. Текущото ни ограничаване за произвеждане на рамки, на годишна база, е към 60 хиляди “, описа младият бизнесмен.
Снимка: btvnovinite.bg
Той изяснява, че технологията, която употребяват е подобаваща за застраховане на към 250 хиляди броя рамки. По думите му сега тази промишленост се гради у нас, тъй като се основават тесни експерти. Уточни, че сходно произвеждане в Европа няма и компанията му е единствена в бранша на Стария континент.

Цялата история на Антон Настев вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР