Знаете ли, че хората, които имат две деца, живеят по-дълго?

...
Знаете ли, че хората, които имат две деца, живеят по-дълго?
Коментари Харесай

Защо родителите на две деца живеят по-дълго?

Знаете ли, че хората, които имат две деца, живеят по-дълго? Броят на наследниците може да окаже голямо въздействие върху живота на родителите, показва Bright Side.

Хората, които имат деца, живеят по-дълго от тези, които нямат

Изследователите откриват, че раждането на деца оказва директно въздействие върху дълголетието на родителите. Анализирайки мъже и дами, родени сред 1911 и 1925 година, и техните деца, те стигат до заключението, че заради поддръжката от техните синове и дъщери, стресът за възрастните родители е по-малък, което води до по-дълъг живот.

Друго доста забавно изследване открива, че майките с две биологични деца живеят по-дълго от тези, които въобще нямат деца или имат единствено един правоприемник.

Раждането на две деца е също толкоз значимо за мъжете, колкото и за дамите. Същото изследване проучва и свързва броя на децата и продължителността на живота на мъжа. Резултатите демонстрират, че спрямо бащите без деца или с едно дете, мъжете с две деца живеят доста по-дълго.

Дори осиновяването на деца носи обилни изгоди

Жените, осиновили две деца, са с по-голяма дълготрайност на живота, спрямо биологичните майки. Още по-любопитно е, че когато съпоставяме броя на осиновените деца и дълголетието, родителите на две деца постоянно процъфтяват, спрямо тези единствено с едно, както и тези с четири осиновени деца.

Друго много забавно умозаключение е, че осиновяването на дете наподобява прибавя три години към продължителността на живота на майката. Осиновяването на 2 или 3 деца прибавя спомагателни 5 години към живота. Това може да се изясни и с поддръжката, която децата оказват на родителите си в преклонна възраст.

Още по-изненадващото е въздействието, което осиновяването на деца от разнообразни културни среди наподобява оказва върху живота на родителите. Същото изследване съпоставя произхода на осиновените деца и продължителността на живота на техните родители.

Майките и бащите, които осиновяват деца от други страни, имат доста по-голяма дълготрайност на живота, спрямо тези, които осиновяват деца в същата страна, в която живеят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР