Знаете ли, че джинджифилът помага срещу сутрешното прилошаване, а топлата

...
Знаете ли, че джинджифилът помага срещу сутрешното прилошаване, а топлата
Коментари Харесай

Живот в очакване на бебето – как да го направим по-лесен с природни средства


Знаете ли, че джинджифилът оказва помощ против утринното прилошаване, а топлата вана понижава задържането на течности в тялото? Ето няколко лесни за осъществяване стъпки, дребни промени в режима за хранене и щадящи здравето естествени средства, които са подобаващи за облекчение на честите неразположения през интервала на бременността.

Проблемът: утринно прилошаване

За някои дами то остава непознато събитие, до момента в който при други неприятните признаци не престават през цялата бременност. Въпреки гаденето и повръщането, регулярното хранене е това, което може да помогне, до момента в който неналичието на храна ще накара бъдещата майка да се усеща още по-зле.

Какво оказва помощ: Хранене нагъсто, само че с дребни порции; чай с малко настърган джинджифил; банкет на задоволително вода – на дребни глътки. Вслушвайте се в тялото си и дръжте в наличност постоянно от храните, които сега ви понасят най-добре. Приемайте витамини от групата В. Помощ с хомеопатия: при започване на бременността е най-строга възбраната за приложимост на лекарства от бъдещата майка, защото медикаментите могат да влияят в отрицателна посока на развиването на плода. Хомеопатичните монопрепарати обаче са подобаваща опция за лекуване на разнообразни признаци и положения, присъщи за бременността. Colchicum D6 да вземем за пример се предлага, когато бременната е хиперчувствителна към миризми. Видът и мирисът на храната водят до гадене и повръщане. Ipecacuanha D6 – подобаващ е, когато има рисково повръщане, което не води до облекчение на гаденето. А Nux vomica D6 оказва помощ при утринното гадене, което се облекчава след повръщане, стомахът е сензитивен на напън, има кисел усет в устата и оригвания с киселини. Допълнителен плюс на това лекарство е, че при банкет 2-3 пъти на ден усъвършенства перисталтиката.

Важно – потърсете помощ, в случай че неприятните признаци не се повлияват, в случай че очите, кожата и устните наподобяват сухи, при рядко уриниране и мрачен цвят на урината (признак за дехидратация); при виене на свят.

Проблемът: Балансирано хранене

Нека си напомним, че правилото „ яж за двама” от дълго време е отречено. Тази постоянно срещана илюзия води до струпване на непотребни килограми, които бременната доста мъчно смъква след раждането. Здравословното хранене е по-важно отвсякога. Трябва да се заобикалят модифицираните храни и такива с оцветители и консерванти.

Какво оказва помощ: потреблението на белтъчини е значима, а подобаващи източници са месото без мазнини, пилешкото месо, млечните артикули, а също и рибата, която има и високо наличие на омега-3 мастни киселини. Омега 3 спомагат за предотвратяването на поява на високо кръвно и са от огромно значение за развиването на мозъка на зародиша. Увеличете приема на зеленчуци с лесни за подготвяне супи и салати. Не прекалявайте с модифицираните въглехидрати (хляба, макаронени произведения, десерти). Повечето зърнени закуски съдържат прекомерно доста захар и прекомерно малко потребни за бебето хранителни субстанции. Ядките и семената са добър метод да си набавите здравословни мазнини.

Важно – не се предлага потреблението на: сурово месо и риба (например суши), подготвена кайма, бързи храни, алкохол и кофеин. За бременните, които усещат изнемощялост, отмалялост и обичаното кафе изключително доста им липсва, могат да опитат да заменят утринното кафе с чаша билков чай или с Шуслерова сол №5 – позната като „ Шуслеровото кафе” (енергизираща напитка от 5 табл. сол №5, разтворени в чаша топла вода).

Проблемът: Болезнена сензитивност на гърдите

Ефектът на бременността върху размера на бюста звучи като сбъдната фантазия за някои дами, само че...само до момента в който се сблъскат с действителността. А тя неведнъж е мъчителна сензитивност, тежест, болки в гърба (в по-тежките случаи).

Свързани публикации.. Осъзнато раждане и рецесиите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg 1 Елена Василева: Най-често повода за понижаване на кърмата е стрес 0 Подготовка за леко и безпроблемно раждане с хомеопатия 0

Какво оказва помощ: време е да се сменят сутиените, защото бременната се нуждае от подобаваща поддръжка на бюста, без да се нарушава кръвообращението. Когато болките в гърдите са свързани със задържане на течности в организма, може да си вземете топла вана, само че температурата на водата не би трябвало да надвишава 36,6 С, защото при по-напреднала бременност горещата вода може да провокира контракции.

Важно – потърсете помощ, в случай че към зърната на гърдите се виждат зачервени, топли, мъчителни сектори.

Проблемът: Променливи или депресивни настроения

Драстичните промени в организма и хормоналните стихии, през които минава бъдещата майка, постоянно се отразяват и на психическото й положение, което тя безусловно не е в положение да управлява. Затова бременната има потребност от отмора, тишина, схващане и помощ. Понякога бременността се съпровожда от мощно безпокойствие, тревога, които основават избран дискомфорт на бъдещата майка. С приближаване на дълго чаканото събитие се ускоряват терзанията за това по какъв начин ще протече раждането, дали всичко ще е наред, дали ще се оправи.

Какво оказва помощ: общите случаи на раздразнителност и нервност, внезапни промени в настроението или страхове от идното раждане могат да се повлияят добре от следната композиция минерални соли – Шуслерова сол №2 (сутрин), №5 (на обед) и №7 (вечер) – по 5 табл. от всяка сол на ден. Помощ с хомеопатия: за намаляване на тревогата може да помогне и хомеопатичното лекарство Gelsemium D30.

Важно – бременна, която плаче прекомерно постоянно или е прекомерно тиха, затворена и необщителна, е допустимо да страда от меланхолия. В сходни случаи е нужно да се потърси профилирана помощ.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР