„Знаете, че още през лятото правих проверки по съответната магистрала.

...
„Знаете, че още през лятото правих проверки по съответната магистрала.
Коментари Харесай

Комитова: Установихме незаконно строителство на АМ „Хемус“. Петков: Нарушения са открити и при строежа на язовирни стени

„ Знаете, че още през лятото върших инспекции по съответната автомагистрала. Първата ревизия беше по пътен възел на права 6. Там установихме нелегално строителство. След това получихме сигнал за противозаконни диги, осъществявани в горска територия и унищожени 87 декара гора. Възложих на дирекция „ Независим и строителен надзор “ да изготви отчет “, разясни тя.

По думите й е мъчно да се каже по какъв начин ще продължи строителството в секторите, където са открити нарушавания.

„ Тревожи ме фактът, че основата на един скоростен път се извършва без строителни бумаги, без позволения за градеж и с анонимна строителна компания. Много странни условия са навързани в една цяла тематика “, разяснява още районният министър.

Директорът на „ Независим и строителен надзор “ Влади Калинов разясни, че секторите 1-6 имат утвърден обстоен организационен. Участъците от 4-6 обаче нямат завършило отчуждаване и издадено позволение за градеж.

„ Нарушения са открити и при градежа на язовирни стени у нас “, разгласи министърът на стопанската система Кирил Петков.

„ От 416 единствено 10 язовира бяха приключени. Заедно с Министерство на регионалното развитие и ДНСК направихме инспекция на строителните бумаги. Надявах се да няма язовирни стени без строително позволение. Оказа се обаче, че нито една от тези 10 стени не е имала позволение. Кой може да поеме отговорността, в случай че тези стени се напукат? ", попита Петков.

Той добави, че ще уволни и последния от членовете на Държавната консолидационна компания още през днешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР