Знаете, че на пазара се предлагат какви ли не видове

...
Знаете, че на пазара се предлагат какви ли не видове
Коментари Харесай

Само така ще разберете дали кашкавалът зад витрината е добре узрял

Знаете, че на пазара се оферират какви ли не типове кашкавал. Дали обаче вие, като елементарен консуматор, успявате да извършите разликата? Можете ли да отсеете същинския кашкавал, който е добре узрял, или това за вас е задача невъзможна?

Как да познаем кой кашкавал е добре узрял и си коства да го закупим?

Най-напред е нужно да огледате деликатно кашкавала, който сте си харесали зад стъклената витрина. Визуалният контакт е първата индикация.

Ако кашкавалът е минал през процеса на зреене, неговият цвят ще е относително по-блед. Няма да е това маслено жълто, което нормално сме привикнали да свързваме с този артикул.

Ако би трябвало да съпоставим един добре узрял артикул с различен, който към момента не е претърпял този развой, незабавно ще намерим разликата. Кашкавалът, който не е узрял, е на линии, до момента в който първият е с еднороден цвят.
 Качествено ли е маслото? Лесен трик, който ще ви помогне да разберете това Качествено ли е маслото? Лесен трик, който ще ви помогне да разберете това
Маслото е един от тези млечни артикули, които можете да откриете във всеки един ледник. То намира приложение най-много в кулинарията...

Водата в опаковката също е знак, че млечният артикул не е задоволително узрял. Когато кашкавалът се вдигне от опаковката, под него остава течност.

Вкусовите рецептори също могат доста да ни оказват помощ, в случай че желаеме да разберем кой кашкавал е узрял и кой не. Онзи, който не е узрял, стои като трохи в устата, а не се топи, сходно на масло. По-скърцащ е, в случай че ни разбирате.

Термичната обработка е последното нещо, което ще ви помогне да разпознаете кашкавала. Узрелият кашкавал, когато бъде загрят, стартира да се топи и да мирише на масло. Неузрелият се разстила, само че не е по този начин стегнат.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР