Знаем достатъчно, за да имаме доверие, че има продукти, които

...
Знаем достатъчно, за да имаме доверие, че има продукти, които
Коментари Харесай

Няма мутация на COVID-19, която да компрометира ефекта на ваксината

" Знаем задоволително, с цел да имаме доверие, че има артикули, които са посочили данни за успеваемост и сигурност, следва да забележим дали ще бъдат позволени. На всички ни е ясно, че няма по какъв начин да знаем всичко за което и да било здравно произведение в границите на няколко месеца ". Така проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките, разяснява пред БНР създадените ваксини против COVID-19.

Тя уточни, че коронавирусът продължава да мутира, само че посочи:

" Към момента измежду най-широко публикуваните разновидности няма такава, която да компрометира резултата на имунизацията, която и да е от създадените ".

Според проф. Александрова проблем с доверието във имунизациите има в целия свят:

" Ваксината е реалност и хората би трябвало да знаят, че върху тези прототипи на ваксини се работи от години. Бързината на появяването на ваксини против COVID-19 не би трябвало да ни тормози. Науката извършва своята съществена задача в рискова обстановка да реагира бързо ".

Ваксините постоянно са били вярата на човечеството, акцентира вирусологът. Тя беше безапелационна, че единствено с всеобщо имунизиране, най-малко на 65-70% от хората, може да бъде реализиран групов имунитет против ковид.

По думите на проф. Александрова всички би трябвало да се държат отговорно в изискванията на пандемия и възходящ брой инфектирани хора:

" Нямаме право на неоснователен оптимизъм, само че имаме право на здрав разсъдък, стъпил на научни доказателства и единствено дружно можем да реализираме триумф ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР