Знаем, че сме неудобна коалиция за опонентите си, защото съумяваме

...
Знаем, че сме неудобна коалиция за опонентите си, защото съумяваме
Коментари Харесай

Цветанов: България все по-успешно отстоява интересите си в ЕС


Знаем, че сме неуместна коалиция за съперниците си, тъй като съумяваме да дадем отпор на безотговорния популизъм, сподели от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прочете декларация от името на парламентарната група за посланията и целите през новия политически сезон, оповестява Фокус.
„ Есенната парламентарна сесия се открива при очебийно добра ситуираност на страната ни на европейската политическа сцена и при съществуването на удобни предпоставки за съдействие сред страните от района на Западните Балкани. Успешното ни Председателство на Съвета на Европейски Съюз надали остави подозрение у някого, че България все по-добре се оправя с това да декларира и отстоява ползите си, да провежда и посредничи в основно значими за Европейски Съюз начинания и събития. Хората видяха от непосредствена непосредственост, че Европа се интересува от нас, следи ни, чува ни и ни прави оценка “, сподели Цветанов. „ Увереността ни, че сме ценени и подкрепяни, тревожи политическите ни съперници, които не се поколебаха да опълчват европейските на вътрешните ни проблеми. Правят се внушения, че триумфите на Председателството по никакъв метод не оказват помощ на страната ни “, сподели още той.
По думите му и най-големите критици няма по какъв начин да не осъзнават, че постигнатото през днешния ден е било предпочитание за българските управници десетилетия обратно. „ И до момента в който връзките ни с Македония доближават нови хоризонти, лявата съпротива „ произвежда” само съмнения и подозрения. Не стихват напъните отляво да се стартират вести и събития в ущърб на ръководещите, при което политическият звук на говорене от дълго време е минал границите на приличието. Отправят се рецензии и към съдружния формат на ръководството ни. Патосът тук идва от потребността на опозицията да формулира и отстоява общонационални дела, което все по-трудно й се отдава. Знаем, че сме неуместна коалиция за съперниците си, тъй като съумяваме да дадем отпор на безотговорния популизъм “, сподели още Цветанов.
"Желаещите да ни сменят във властта очевидно нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората. Те се стремят да убият ускорението, което набрахме по време на Председателството. Колкото по-яростни и крайни са съперниците ни, толкоз по-трудно те намират път към хората. При откриването на тази парламентарна сесия за следващ път заявяваме волята си да следваме законодателните цели на управническата стратегия на ГЕРБ и Оперативна програма за цялостния й четиригодишен мандат. Наясно сме, че колкото по-дълго управляваме, толкоз повече отговорности поемаме. Но също по този начин знаем, че точно поради постоянството ни да изпълняваме обещаното и да одобряваме нови провокации, продължаваме да получаваме публично доверие и поддръжка. Това ще проличи още веднъж на идните следващата година избори за Европейски парламент и за локални органи на властта “, разяснява Цветанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР