Знаех, че сме загубили подводницата Титан“ още в понеделник. Това

...
Знаех, че сме загубили подводницата Титан“ още в понеделник. Това
Коментари Харесай

Режисьорът Джеймс Камерън: Знаех, че сме загубили Титан още в понеделник

Знаех, че сме изгубили подводницата „ Титан “ още в понеделник. Това сподели режисьорът на „ Титаник “ и дълбоководен откривател Джеймс Камерън. Той наруши мълчанието си по случая малко откакто стана ясно, че „ Титан “ е бил погубен от морското налягане.

„ Получих следната информация - спускали са се с Титан, били на 1000 метра дълбочина, когато са изгубили връзки и противоположен сигнал. Това е основното, тъй като транспондерът, който следи мястото на подводницата е тотално самостоятелна система. Има своя отбрана, обособена батерия. Тъй че с цел да изгубят и двете по едно и също време – подводницата е изгубена. Нямах никакво подозрение “, споделя той в изявление.
Той добавя, че от другари в общността на откривателите схваща също, че акустичните мрежи в региона са уловили тон от мощна детонация под вода.
„ Изпратих имейли до всички, които познавам с думите – „ Изгубихме другари, подводницата я няма. Тя е на дъното на океана на части “. Изпратих този имейл още в понеделник сутринта “, споделя режисьорът.

Той намерено подлага на критика и основателя на компанията OceanGate – Стоктън Ръш, че е качвал хора на подводница, която няма документ за сигурност. По думите на Камерън направата на корпуса от фибростъкло в никакъв случай не му се е коствала сигурна.
„ Ръш ме предложения да отида с тях да се гмуркаме този сезон, само че отхвърлих “, споделя той.
„ Титаник “ лежи на океанското дъно не поради природата, а поради неприятно ръководство. Капитанът е бил предизвестен, че има айсберги пред тях. Нямало е луна тази нощ и все пак той е траял напред. Мисля си, че има и лакомия, и великолепие в това. И ето ни отново в същата обстановка. Сега до Титаник има нови остатъци, които са на дъното по същата причина “, споделя Камерън.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР