Знаех, че ще платя съответната цена за гласуването и изказването

...
Знаех, че ще платя съответната цена за гласуването и изказването
Коментари Харесай

Явор Божанков остава в НС като независим депутат

„ Знаех, че ще платя съответната цена за гласуването и изявлението си в пленарната зала ”, сподели пред бТВ изгонения от Българска социалистическа партия Явор Божанков. Той изясни, че групата на социалистите му е дала да разбере, че тематиките, по които той гласоподава друго са се натрупали като даде за образец хартиената бюлетина. Той сподели, че и 5 пъти бил дал своя вот по този метод, тъй като с тематики като военната помощ за Украйна нямало да направи взаимни отстъпки. Божанков изясни, че думи на сътрудниците му от събота, че е бил непризнателен към партията са го обидили и наранили.

„ Българска социалистическа партия ми е дала доста, само че и аз на нея, това не е еднопосочна улица ”, сподели още някогашният народен представител на левицата. „ Българска социалистическа партия ми предложиха да не вземам участие в гласуването и по този начин да защитя тезата си, само че смятам, че това е исторически миг за България и желая един ден децата ми да знаят по какъв начин съм дал своя вот по отношение на хартиените бюлетини и спора в Украйна ”, съобщи Божанков.

Той акцентира, че не е партиен член, а е гражданска квота. „ Не съм подвел гласоподавателите си. Не съм си сменил позициите ”. По думите му няма по какъв начин в България да се затворим в черупка по тематиката с войната в Украйна – „ там става всеки ден все по-зле. Затова и моята позиция се промени. Трябва със наказания и военна поддръжка да подкрепим Украйна, би трябвало да спрем експанзията ”.

Божанков съобщи, че няма връщане обратно за него към социалистическа партия  - „ На този стадий самостоятелен ми звучи отлично. Категорично считам да остана в Народно събрание и да работя като самостоятелен ”. Той акцентира, че не го е направил, с цел да отиде в друга парламентарна група. Той отхвърли да се кандидатира за кмет на Горна Оряховица. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР