Значително увеличаване на туристическия поток от скандинавските страни и Швейцария

...
Значително увеличаване на туристическия поток от скандинавските страни и Швейцария
Коментари Харесай

Кипър очаква значителен туристически поток от скандинавските страни и Швейцария това лято



Значително увеличение на туристическия поток от скандинавските страни и Швейцария се чака в Кипър това лято. Средиземноморският остров интензивно притегля посетители от различни пазари в опит да компенсира загубата на близо 800 000 туристи от Русия и Украйна.

Кипър се употребява със засилен интерес като желана туристическа дестинация за това лято в петте страни - Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Швейцария, като през предходната седмица островът е №1 по туристически резервации в Швеция, заяви заместник-министърът по туризма Саввас Пердиос след обиколката си за лобиране в Северна Европа.

Досегашните резервации и обмисляне на туроператорите в тези страни доближават, а в някои случаи и надминават равнищата от рекордната за кипърския туризъм 2019 година, уточни той.

Привличането на нови пазари, измежду които е и скандинавският, ще поддържа мощно туристическата промишленост, смекчавайки част от загубите й поради войната в Украйна.

Кипър очакваше тази година да посрещне към 800 000 туристи от Русия и Украйна - втория и седмия по величина туристически пазари за острова. Двете страни дават към 25% от общия брой на идващите в кипърските курорти.

Съществен растеж се предвижда и за двата обичайни пазара - Англия и Израел.

В новите условия задачата на Кипър тази година е да резервира равнището от 2021 година от съвсем 2 млн. туристически пристигания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР