Значителен ръст на пациентите с коронавирус отчитат в ямболските лечебни

...
Значителен ръст на пациентите с коронавирус отчитат в ямболските лечебни
Коментари Харесай

Значителен ръст на Covid хоспитализираните в Ямболско

Значителен растеж на пациентите с ковид регистрират в ямболските лечебни заведения. Само за два дни са признати над 40 заболели. Заети са всички кревати в Covid реанимацията.

Въпреки че са разкрити спомагателни кревати, натискът върху лечебните заведения е огромен. Апелът на лекарите от незабавното поделение при неразположение да се търсят първо персоналните лекари, каза зам. - шефът на държавната болница доктор Валентин Вълчев.  

 Личният доктор ще го прегледа, ще даде насоки, ще направи диагностика, не е нужно да се самолекуват пациентите и когато имат някакви терзания безусловно да нападат Спешното поделение на болничното заведение. 

В момента хопсиптализираните с Covid в четирите ямболски болници са 102, шестима са в реанимация, 24 са свободните кревати.  

На извършеното съвещание на медицинския съвет през днешния ден беше взето решение учениците, които имат на практика занятия да ги възобновят, защото няма опция да се организират онлайн, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Стойко Стойков. 

Учениците, огромна част от тях вървят на практики в предприятия, където работят на самостоятелни работни места. 

Засега присъствената форма на образование за учениците от начален курс се резервира. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР