Значението на тези евроизбори за България се измерва, като разделите

...
Значението на тези евроизбори за България се измерва, като разделите
Коментари Харесай

Политолог: Евровотът реши “проблема с втория” човек в ГЕРБ

Значението на тези евроизбори за България се мери, като разделите 17 на 751 – отива към резултат от 0,023, т.е. значение, клонящо към 0, защото тези избори не разпределяха нито власт, нито благосъстоятелност, нито легитимираха власт и благосъстоятелност. Това съобщи в изявление за предаването на " Хоризонт " " 12+3 "  геополитическият анализатор и политолог Валентин Вацев.

" Но изборите бяха значими само, тъй като в двете съществени систематични партии  Българска социалистическа партия и ГЕРБ  се развиваха без значение два значими процеса ", съобщи той.

Вацев счита, че в ГЕРБ европейските избори са решили " казуса с втория " човек. Във всяка властническа партия вторият човек се трансформира в проблем. В ГЕРБ това е Цветанов, а в Българска социалистическа партия – Станишев: " В Българска социалистическа партия се разви друга драма. Българска социалистическа партия не е единна партия, а халтав съюз от племена. В управлението на този родов съюз се разви спор сред " Свидетелите на Станишев " и " Ниновистите от Седмия ден ". Има и последна фракция, която има вяра, че тези, които не харесват Нинова, ѝ завиждат, тъй като е " Хубава жена ". Загубата на Българска социалистическа партия е резултат от ерес. Има нужда нещо да се промени ", сподели той.

Според политолога огромната смяна в Европа е растежът на " Зелените " – във Франция и в Германия. Това е резултат от разочарованието от европейската комунистическа левица, счита Вацев: " Утрешното ляво се разграничава от днешното ".

Евроскептицизмът ще граничи с яд, разяснява още Валентин Вацев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР