Златото поевтинява в понеделник сутринта, инвеститорите оценяват противоречивите новини относно

...
Златото поевтинява в понеделник сутринта, инвеститорите оценяват противоречивите новини относно
Коментари Харесай

Златото поевтинява. Противоречиви сигнали от търговската война

Златото поевтинява в понеделник сутринта, вложителите правят оценка спорните вести по отношение на вероятния делистинг на китайски компании от фондовите тържища на Съединени американски щати.

Миналата седмица се появи информация, че администрацията на президента Тръмп разисква опцията да отпише китайските компании от фондовите тържища на Съединени американски щати, а по този начин също да ограничи американските портфейлни вложения в Китай.

По-късно прессекретарят на финансовото министерство на Съединени американски щати Моника Кроули съобщи, че на този стадий Вашингтон няма такива планове.

Декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex през днешния ден сутринта поевтиняват с 5,85 $, или на 0,39%, до 1500,55 $ за тройунция. Цената на декемврийските договори за среброто спада с 0,91%, до 17,492 $ за унция.

Пазарът на златото търси повече изясненост по тематиката за комерсиалната война ", счита пазарният пълководец на AxiTrader Стивън Инес, представен от Ройтерс. Експертът отбелязва, че в краткосрочна вероятност няма избрана наклонност за котировките на скъпия метал, заради спорните вести за развиването на търговски спор сред Съединени американски щати и Китай.

Доларът през днешния ден се търгува без основни съмнения във връзка с еврото и нищожно поевтинява по отношение на йената. Важните събития във фокуса на пазарните участници остават комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света и политическата обстановка в Съединени американски щати към импийчмънта а на президента Тръмп.

Общата валута през днешния ден сутринта се търгува в региона на $1,0935 за едно евро при курс $1,0940 в края на петъчната валутна търговия.

Стойността на еврото спада с 0,19% във връзка с японската валута -до 117,89 йени от 118,11 йени за евро в петък.

Курсът на $ към йената се намалява с 0,10% и през днешния ден сутринта двойката се търгува на равнище 107,81 йени за $ спрямо 107,92 йени при затваряне на миналата сесия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР