Златица. Президентът Румен Радев днес ще посети село Петрич, община

...
Златица. Президентът Румен Радев днес ще посети село Петрич, община
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще участва в честването на 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в село Петрич

Златица. Президентът Румен Радев през днешния ден ще посети село Петрич, община Златица. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Президентът ще вземе присъединяване в отбелязването 145-годишнината от оповестяването на Априлското въстание в обитаемото място.

В 18.30 часа президентът ще сервира венец пред Паметника „ Камбаната “, след което ще се организира шествие до централния площад, където от 18.50 часа ще се състои възстановка на посрещането през 1877 година на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и построява и оборудва 6 лечебни заведения на територията на България, една от които е в Петрич.

В 19.00 часа Румен Радев ще посети историческия храм „ Свети Георги Победоносец “ и ще сервира цветя пред паметника на гроба на Петър Балов – първата жертва на Априлското въстание в село Петрич.

Държавният глава ще посети в 19.20 часа читалище „ Оборище – 1897 “, където ще прегледа картинната изложба „ Априлско въстание “. По-късно президентът ще участва на представянето на документалния филм „ Лейди Странгфорд – паметта е жива “ и ще прегледа документалната галерия „ Подкрепи и мен ръката... “, отдадена на годишнината от Априлското въстание.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе присъединяване в тържествената заря-проверка в Петрич и ще насочи одобрение към жителите и гостите на Петрич.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР