Зия Вайзе, Карл Матисен и Нектария Стамули в статия за

...
Коментари Харесай

Европа се пържи в топлинна вълна, по-интензивна заради измененията в климата

Зия Вайзе, Карл Матисен и Нектария Стамули в публикация за европейския Politico
Тази седмица Европа се пече в една от най-тежките топлинни талази от десетилетия насам, до момента в който учени и държавни управления приготвят ново огромно предизвестие за суровите действителности на промените в климата.

Прогнозите са, че температурите в Гърция ще приближат рекордните за Европа от 48 градуса по Целзий, а с изключение на там горски пожари бушуват и в Турция, Италия и Финландия. През това време държавни управления и учени водеха договаряния онлайн за окончателния текст, който ще съдържа подбрани значими научни открития през последните седем години, свързани с промените в климата.

Шестото издание на докладa за оценка на Междуправителствения панел за смяна в климата (IPCC) на Организация на обединените нации ще излезе на 9 август, като се чака да направи по-ясни от всеки път заключения за връзката сред изменението на климата и рисковото време като сегашните топлинни талази, както и серията метеорологични феномени в Европа, Африка, Азия и Северна Америка.

Ед Хокинс, климатолог и водещ създател на отчета, се надява данните в него " да дават подтекст за света, към който се движим ".
Жегите в Южна Европа
Турция беше ударена както от пожари, по този начин и от наводнения. Миналия месец, страната означи нов температурен връх от 49.1 градуса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР