Зимният туристически сезон ще започне без да се изисква за

...
Зимният туристически сезон ще започне без да се изисква за
Коментари Харесай

Ще искат ли зелен сертификат в зимните курорти?

Зимният туристически сезон ще стартира без да се изисква за достъп на туристите до ски оборудванията. Това плануват Правилата за използване на противоепидемични ограничения при осъществяване на туристическа активност през зимен сезон 2021/2022. Те са били разисквани от министъра на туризма Стела Балтова и представители на зимните ски курорти у нас по време на онлайн среща, предават от ведомството.

" Мерките за зимния туристически сезон са съобразени с въведените със заповедите на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения, а основната цел на протокола е да обезпечи оптималната отбрана на здравето на туристите през зимата ", е безапелационна Балтова. Министърът е показал пред участниците главните ограничения, които би трябвало да вземат местата за настаняване, а точно носенето на маска от чиновници и гости, контролиране и надзор на потока от посетители в хотела, слагането на осведомителни табели.

По време на срещата са разисквани практиките в непознати зимни туристически дестинации, както и процедурите при положение на коронавирусна зараза при посетител в мястото за настаняване.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Очаква се 1 милион непознати туристи да влязат в страната ни в п...

Представителите на зимните ни курорти твърдят, че и тази година ще подхващат всички ограничения и дейности, които ще са в интерес на здравето на туристите и които биха им разрешили да работят без ограничавания.
730 000 българи ще вървят на зимна отмора

Представени са и резултати от изследване за настройките на българите по отношение на идния зимен сезон и желанието им за отмора. 74% от пълнолетното население на България прави оценка капацитета на зимния ни туризъм като добър – съгласно близо 1,5 млн. българи изискванията за настаняване, инфраструктурата и профилираните уреди, които се оферират у нас, са " несъмнено положителни ", а съгласно 2,7 млн. оценката е " по-скоро положителни ". Малко над половината от интервюираните – 54,6%, са на мнение, че българските зимни курорти означават прогрес и усъвършенстване в предлаганите условия за туризъм.

В разгара на четвъртата Коронавирус вълна 730 000 пълнолетни българи декларират, че възнамеряват най-малко едно туристическо пътешестване или отмора през идния зимен сезон 2021/22 година Близо 5 на 100 от българите имат настройката да пътуват в чужбина, без значение от пандемичната конюнктура, в която се намираме.

По отношение на продължителността и отделения бюджет за зимна отмора за сезон 2021/22, туристите възнамеряват да си резервират приблизително по 6 дни почивка с бюджет от 1330 лв.. Около 260 000 българи търсят почивки в границите на 1000 лева, а малко над 70 000 се ориентират към бюджет над 2500 лева

Най-голям капацитет за туристическия бранш все още съставляват хората на възраст сред 18 и 44 години, които образуват 80% от категорията на интензивно търсещите подобаващи оферти. 37% от тях са в категорията с 2000-3000 лв. месечен приход на домакинство.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР