Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша

...
Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша
Коментари Харесай

200 000 туристи са карали ски в българските курорти тази зима

Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша е бил добър. Това оповестиха от Института за разбори и оценки в туризма.
200 хиляди души са избрали тази зима да карат ски и сноуборд в зимните български курорти, а общият брой туристи посетили страната ни от декември до март е 1,2 млн. души.
По ски пистите на Банско тази година са карали половината от тези общо 200 хиляди туристи, избрали България за зимен туризъм, съобщи Българска национална телевизия. От кметството в Банско означават 15% растеж на гостите.
Много от хората тук са пристигнали освен за ски туризъм, само че и за отмора и да прекарат зимните празници. Ученици и родители също са били тук по време на ваканциите.
Собственици на хотели в Банско регистрират сполучлив зимен сезон. Легловата база е била цялостна на 85%, а туристите, които са избрали курорта, са били българи, руснаци, молдовци, гърци и турци.
Според търговци в града обаче с всяка година бизнесът замира, тъй като туристите съвсем не излизат от хотелите и не пазарят от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР