Зимните обувки от качествени материали са гарант, че краката ни

...
Зимните обувки от качествени материали са гарант, че краката ни
Коментари Харесай

Как да защитим обувките от солта през ЗИМАТА

Зимните обувки от качествени материали са поръчител, че краката ни ще се запазят сухи и топли през зимата. Но както ботушите се грижат за ходилата ни, по този начин и ние би трябвало да се погрижим съзнателно за своите обувки.
Заради солта и неподходящите метеорологични особености в студените дни, обичаните ни боти могат да придобият неприветлив тип. Ето някои трикове за зимна грижа за обувките:
 С този трик краката ви ще са топли и в най-големия мраз (ВИДЕО) С този трик краката ви ще са топли и в най-големия мраз (ВИДЕО)
Зима е, а на открито става все по-студено и по-студено. Ниските температури могат да накарат ръцете и краката ви да се усещат като че ли замръз...
След прибиране вкъщи, първата ви работа би трябвало да е да обтриете хубаво зимните обувки с хавлиена забрадка, напоена с топла вода. Това ще помогне за премахване на частиците от сол, полепнали по повърхността. По предпочитание може да намажете обувките и със предпазен пласт от кокосово масло или малко бебешко олио.
Понякога единствено топла вода не е задоволителна за цялостното елиминиране на солта по обувките. В такива случай към течността прибавете и оцет Помнете, че съотношението би трябвало да е 3 елементи вода и 1 част киселина.
Обувките, направени от материали като велур, могат да се обтриват с гъба, която е авансово напоена с домакински разтвор. Той се забърква от 1 с.л. топла вода и 1 с.л. амоняк. Когато напоите гъбата, хубаво минавате обувките си. Този способ работи и при модели от набук. Щом ги почистите обаче, не забравяйте да ги покриете/напръскате със специфични средства за отбиване на вода. В обувните магазини ще откриете многообразие от такива артикули, като постоянно това са спрейове. Боя за обувки също ще ви свърши работа.
Ако носите обувки от естествена кожа, би трябвало да ги обгрижвате със специфични средства. Например артикули въз основата на пчелен восък биха ви били добре от изгода. Но с цел да сте изцяло сигурни, най-добре се поинтересувайте по какъв начин да се грижите за съответните обувки, щом ги купувате. Продавач-консултантът в обувния магазин ще ви даде по-конкретни препоръки. 
 8 трика против падение на леда през зимата (ВИДЕО) 8 трика против падение на леда през зимата (ВИДЕО)
От няколко дни поглеждаме през прозореца и виждаме по какъв начин на открито светът се трансформира в снежна приказка. След това обаче излизаме, навлечени...
За да са свежи обувките ви, наложително ги оставяйте на проветриво място, откакто се приберете вкъщи. По опция не носете едни и същи обувки два следващи дни, поучават експертите.
Нека ботушите ви имат задоволително време да се проветрят. Това попречва размножаването на гъбички и неприятната миризма на краката. Против втория проблем можете да напръскате всяка обувка и с по 2-3 капки етерично масло от чаено дърво, което убива неприятните миризми и е ненадминато в битката с гъбичките.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР