Зимата е най-добрият момент за тренировки и подготовка за лятото.

...
Зимата е най-добрият момент за тренировки и подготовка за лятото.
Коментари Харесай

„Мисия 360“: С един дъх в подводния свят


Зимата е най-хубавият миг за тренировки и подготовка за лятото. В рубриката “Mисия 360”, Ладислав Цветков споделя до каква степен може да стигне човек на единствено на един мирис.

Да се гмурнеш на десетки метри с един мирис е удивително занятие, което на моменти даже наподобява нереално. На процедура свободното гмуркане е още един образец за човешките благоприятни условия.

“В момента на басейна организираме начална подготовка по свободно гмуркане. Това е главен курс и подготовка на басейн. Как би трябвало да се плува по оптимално ефикасен метод и обясняваме на процедура какви са разпоредбите за сигурност и по какъв начин би трябвало да ги съблюдаваме “, изясни Любомир Стефанов, инструктор по свободно гмуркане.

Свободното гмуркане изисква постигането на вътрешен баланс и техника на дишане.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Общо взето методите на дишане преди гмуркането. Подготвителното дишане преди последния мирис, преди да се гмурнем, както и възстановителното дишане преди да излезем са взаимствани от йогата “, споделя инструкторът по свободно гмуркане Нели Кечева.

„ Един човек без специфична подготовка може да изплува 40-50 метра на един мирис, а с вярната техника и тридневен курс да слязат на дълбочина от 15-20 метра “, добавя Стефанов.

„ Най-важното нещо, което хората би трябвало да научат при нас, да бъдат спокойни. Както мускулите, по този начин и душeвността и мислите “, споделя Кечева.

Ключът е в това да се изключиш тотално от външния свят.

„ Това е основата. Човек би трябвало да е доста релаксиран и спокоен, с цел да може да изкара повече време под вода “, добавя Кечева.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Световният връх с моноплавник е 130 метра. Имам поради 130 метра надълбоко в морето. Световния връх в басейн, още веднъж с моноплавник е 300 метра. 300 метра са 6 дължини на олимпийски басейн “, изясни Стефанов.

Рекордите са в следствие от доста подготовка и това не трябва да се не помни. За нас, които не сме експерти, е задоволително просто да се любуваме на водната среда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР