Зетят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Берат Албайрак, подаде

...
Зетят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Берат Албайрак, подаде
Коментари Харесай

Зетят на Ердоган подаде оставка като финансов министър на Турция

Зетят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Берат Албайрак, подаде оставка като финансов министър, базирайки се на здравни аргументи.

„ След като бях министър в продължение на съвсем пет години, взех решение да не не преставам да бъда финансов министър заради здравословни проблеми “, сподели Берат Албайрак в обява в Инстаграм, съобщи БГНЕС.

42-годишният Албайрак е министър на финансите от юли 2018 година, като преди този момент е бил министър на енергетиката в продължение на три години.

Оставката му идва след отстраняването на шефа на турската Централна банка Мурат Уйсал, който бе сменен от някогашния финансов министър Наджи Агбал.

Анализаторите слагат под въпрос повода за оставката на Албайрак. Някои загатват, че той поддържа положителни връзки с Джаред Къшнър, консултант и шурей на американския президент Доналд Тръмп. Тези връзки към този момент не са значими за Ердоган, тъй като Тръмп загуби президентските избори.

Албайрак е брачен партньор на дъщерята на Ердоган, Есра, от която има четири деца. Обществена загадка са множеството полови похождения на Албайрак, означи още организацията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР