Земетресенията от последните дни в Димитровград и в Кърджалийско нямат

...
Земетресенията от последните дни в Димитровград и в Кърджалийско нямат
Коментари Харесай

Трусовете в Димитровград и в Кърджалийско нямат общо със земетресението в Турция

Земетресенията от последните дни в Димитровград и в Кърджалийско нямат връзка с опустошителното земетресение в Турция. Това сподели пред проф. Николай Милошев, шеф на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

„ Не би трябвало да се бърка естествената сеизмична интензивност и да се вършат връзки сред трусовете в Димитровград и Кърджали и унищожителното земетресение в Турция. Трусове постоянно е имало и ще има. България също е в земетръсна зона, въпреки и не толкоз дейна, колкото Анадолската ", сподели професорът.

" В Турция има и един още по-страшен разлом от Анадолския. Това е Северно Анадолския разлом, който доближава до Истанбул. Успокояващо е, че сега там няма никаква сеизмична интензивност. В момента умерено можем да кажем, че няма сеизмична опасност за България. Има леки земетресения в Маришкия басейн, които съответстваха със мощното земетресение в региона на турско-сирийската граница. Но е единствено съвпадане във времето ", добави проф. Николай Милошев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР