Земетресението с магнитуд 5.5 по скалата на Рихтер в окръг

...
Земетресението с магнитуд 5.5 по скалата на Рихтер в окръг
Коментари Харесай

Страх и паника в окръг Козан - хора масово скачаха от прозорците при труса от 5.5 по Рихтер

Земетресението с магнитуд 5.5 по скалата на Рихтер в окръг Козан, намиращ се в региона Адана, провокира всеобща суматоха измежду локалното население. Множество жители скачаха от прозорците на домовете си и работните си места в паниката по време на труса, оповестяват турските медии, представени от

Земетресението е усетено и в Османие и Газиантеп. След земетресението с магнитуд 5,5 по Рихтер за към 15 минути са зародили още 3 вторични труса.

Съобщава се, че епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 11,27 километра.

Трусът провокира суматоха в центъра на града и близките квартали. Граждани се хвърлиха на улицата от домовете и работните си места. Някои от тях са потърпевши.

Иначе не се оповестява за вреди в региона.

Кметът на Адана Зейдан Каралар съобщи, че няма информация за загуба на живот и имущество в центъра и че са получили новината, че няколко хамбара са развалени в Козан.

Генералният управител на AFAD за понижаване на риска от трусове проф. доктор Орхан Татар разяснява за земетресението в предаването онлайн на TRT Haber, " Можем да го считаме за второстепенен трус от земетресенията в Кахраманмараш. Няма негативни известия в получената до момента информация, сканирането продължава. Ние декларирахме, че тези земетресения ще продължат след земетресението на 6 февруари. “

Според първите констатации, изоставена постройка в квартал Туфанпаша на Козан е била развалена заради земетресението. Взети са защитни ограничения към постройката, която е отчасти развалена и в която не живее никой. От друга страна има леки вреди на някои работни места в региона.

След земетресението с магнитуд 5,5 по Рихтер, станало в 08:44 ч., са зародили още 11 вторични труса, най-големият от които е 3,2.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР