Земетресение с магнитуд около 6.7 по Рихтер в акваторията на

...
Земетресение с магнитуд около 6.7 по Рихтер в акваторията на
Коментари Харесай

Жертви и разруха в Измир след трус в Егейско море

Земетресение с магнитуд към 6.7 по Рихтер в акваторията на Егейско море сред Гърция и Турция провокира опустошения в турския град Измир и на гръцките острови Самос и Хиос. По последни данни 12 души са починали в Турция вследствие на труса, над 400 са ранените, а под останките на падналите здания в Измир се намират 70 души, предадоха международните организации. На гръцкия остров Самос са починали трима младежи.

В търсенето на затрупаните хора са се присъединили 40 екипа медици, 35 избавителни отряда и два хеликоптера. В акциите са се присъединили и жителите на Измир.

Епицентърът е бил край Додеканезите - група гръцки острови в Егейско море, покрай югозападния бряг на Турция в региона на Измир. Трусът беше усетен и в България малко преди 14.00 часа, по високите етажи на постройките в центъра на София, само че и в Русе и Варна. Съобщава се за 67 вторични труса

Жертвите в Измир станаха 12, единият от които се е удавил. На Самос трима младежи на възраст сред 15 и 17 години починаха, затиснати от срутилата се стена на къща, до момента в който се прибирали от учебно заведение.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР