Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер разтърси град Османие, Южна

...
Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер разтърси град Османие, Южна
Коментари Харесай

Силно земетресение от 5,1 по Рихтер, паникьоса Южна Турция

Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер раздруса град Османие, Южна Турция, в 18:48 часа нощес. Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството (AFAD) заяви, че земетресението е станало на дълбочина 7 километра. В първото изказване, направено от AFAD, беше посочено, че няма информация за съществени вреди и потърпевши. 

 Анадолска организация

Губернаторът на Османие Ердинч Йълмаз също удостовери пред Анадолската организация (AA): „ Досега няма данни за потърпевши и съществени материални вреди от земетресението, случило се в Османие. Само в село Черчиоглу в регион Дюзичи е получен сигнал, че има огромни пукнатини в стените на къща. Нашите екипи бяха ориентирани там и оглеждат региона. "

Айшегюл Дурна, която работи в дежурен здравен кабинет в Дюзичи, съобщи, че здравни служащи са седели по здрач на открито по време на земетресението.

 Анадолска организация

Дурна показа: „ Първо не разбрахме какво се случва. След като усетихме труса, незабавно изтичахме вътре, с цел да изведем пациентите. За благополучие, никой не пострада. "

Бекир Аслан, съобщи, че земетресението е станало, до момента в който е бил на посетители на татко си, който е прикрепен на легло.

Той изясни, че незабавно са излезли от жилището който се намира в партерен етаж. Аслан добави: „ Добре се залюляхме. Викахме: " Боже, Боже! ". Нямаше какво друго да мислим в този миг. Изведохме майка ми, а татко ми остана вътре. “



Много жители от околните огромни градове Адана и Антакия излязоха от домовете си и останаха с часове на открито в очакване на нови вторични земетресения.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа също направи изказване по отношение на земетресението от своя акаунт в обществените медии.

„ Установено е, че няма смъртни случаи и хора със здравословни проблеми в резултат на земетресението с магнитуд 5,1, което се случи в Османийе. Единствено 8 от нашите съграждани бяха психически наранени от събитието. Поднасям най-хубавите си пожелания на хората от Османие. Бог да ви пази всички от бедствия. ", показа Коджа.

Инженерът по геофизика проф. доктор Ахмет Ерджан приказва пред Хабер Тюрк за земетресението в Османие:

 Анадолска организация

„ След скорошното мощно земетресение в Елазиг-Малатия едната част от напрежението отиде на север, а друга част на юг. Османие е сериозно място тук, тъй като е на кръстопът сред две огромни разломни линии. Земетресението тук е с дълбочина 7-11 километра. Дълбочината на земетресенията е приблизително 5 километра. Плитките трусове са по-разтърсващи. Това е главната причина да се почувства в необятен регион. Този район е благоразположен към още огромни трусове. "

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР