Земеделските министри на 6 държави - България, Полша, Румъния, Унгария,

...
Земеделските министри на 6 държави - България, Полша, Румъния, Унгария,
Коментари Харесай

Земеделските министри на 6 държави от ЕС настояха за спешни мерки заради вноса на украинско зърно

Земеделските министри на 6 страни - България, Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Словакия упорстват за незабавни ограничения от Европейската комисия по отношение на вноса на на ниска цена украинско зърно. Според тях единствено финансова поддръжка на засегнатите от вноса страни не е задоволителна.

На извършената през днешния ден онлайн среща министър Явор Гечев е изтъкнал, че събирането на новата годишна продукция ще докара до ескалиране на обстановката, тъй като складовете са цялостни с вносно зърно. Подобен проблем имат и другите наранени страни. Българският министър е настоял за дейности от страна на Еврокомисията в къси периоди.

На срещата е станало ясно, че в Словакия са арестувани 1500 тона украинска пшеница с потвърдено наличие на неразрешени от Европейския съюз пестициди. По-рано този месец Унгария е унищожила над 29 тона царевица с отрови и ГМО.

България също прави засилени инспекции на качеството и сигурността на вносните аграрни артикули, припомнят от земеделското министерство. Темата с украинското зърно ще бъде разисквана и на идния Съвет по земеделие на 25 април в Люксембург.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР